AcasăOldInstanta Suprema. Severin, condamnare la inchisoare, in prima instanta

Instanta Suprema. Severin, condamnare la inchisoare, in prima instanta

Fostul europarlamentar a primit sentinta in dosarul in care a fost deferit justitiei, odata ce procurorii l-au acuzat de trafic de influenta si de luare de mita.

Iar seara trecuta s-a aflat ca magistratii Curtii Supreme au decis ca Adrian Severin sa fie condamnat la trei ani si trei luni de inchisoare cu executare. Cum insa hotararea instantei nu este una definitiva, ea poate fi atacata. De altfel, fostul ministru a confirmat, pe contul sau de Facebook, faptul ca va ataca decizia: „Voi face apel si voi lupta pana la capat. Nimeni nu trebuie sa conteze pe lasitatea mea”. Mai mult, Severin a reactionat, in acelasi mesaj de pe reteaua de socializare, si fata de decizia in sine, pronuntata in prima instanta, sustinandu-si nevinovatia: „Consider ca hotararea este monstroasa nu doar in raport cu nevinovatia mea dovedita si pe care o sustin cu tarie in continuare dar si in raport cu ceea ce este de asteptat ca niste judecatori romani sa faca pentru a nu pune pe umerii Romaniei povara unei rusini nemeritate”.

Procurorii anticoruptie l-au deferit justitiei pe fostul europarlamentar in toamna anului 2013, acesta fiind acuzat ca ar fi acceptat promisiunea a doi ziaristide la o publicatie britanica- jurnalisti care faceau o investigatie sub acoperire- de a-i plati 100.000 de euro pe an, printre altele, in schimbul depunerii unor amendamente in comisiile de specialitate ale PE.

182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger