AcasăOldInstanta Suprema critica decizia IJ privind verificarea in cazul eliberarii lui Popescu...

Instanta Suprema critica decizia IJ privind verificarea in cazul eliberarii lui Popescu Piedone

La doar o zi dupa ce Inspectia Judiciara (IJ) anunta ca s-a autosesizat, ca urmare a relatarilor din presa in privinta eliberarii din arest atat a fostului primar al sectorului 4, cat si al celor doua angajate ale primariei aceluiasi sector, toti trei fiind cercetati in dosarul tragediei din „Colectiv”, reprezentantii Instantei Supreme au reactionat.

Din precizarile reprezentantilor Sectiei Penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, facute intr-un comunicat de presa, reiese ca magistratii „isi exprima ingrijorarea in raport de decizia Inspectiei Judiciare de a-i verifica pe judecatorii si procurorii care, la data de 11 noiembrie 2015, au solutionat masurile preventive in dosarul „Colectiv”, inregistrat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti”.

Totodata, aceeasi sursa considera ca demersul IJ de a se sesiza din oficiu ca urmare a „opiniilor critice exprimate in mass-media reprezinta o atingere de nepermis a infaptuirii actului de justitie cu respectarea principiilor independentei, impartialitatii si garantarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, in lipsa oricaror informatii care sa contureze o suspiciune rezonabila privind posibile abateri disciplinare”.

Vizat de verificari ar urma sa fie judecatorul de la Curtea de Apel Bucuresti care a dispus eliberarea celor trei, in conditiile in care anterior Tribunalul Bucuresti dispusese – pe 7 noiembrie- arestarea lor preventive. Presa a relatat ca aparatorii lui Popescu Piedone cerusera continuarea cercetarii acestuia sub o masura mai blanda, respective controlul judiciar. Decizia din 11 noiembrie este una definitiva.

Incendiul din „Colectiv” – care s-a produs in urma cu exact cu doua saptamani – a cauzat moartea a 55 de oameni.

213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger