AcasăOldInstanta Suprema a hotarat: Nicolae Paun, arestat preventiv

Instanta Suprema a hotarat: Nicolae Paun, arestat preventiv

Dupa ce seara trecuta au amanat pronuntarea deciziei in cazul deputatului in cazul caruia, ulterior retinerii, procurorii au propus arestarea pentru 30 de zile, magistratii Inaltei Curti au decis, sambata dupa-amiaza, sa accepte cererea anchetatorilor DNA in cazul lui Nicolae Paun.

UPDATE: Insotit de avocat, Paun a parasit sediul Curtii Supreme la cateva minute de la pronuntarea deciziei in cazul sau. „Nu am nicio declaratie de facut. O sa ma prezint singur la arest”, au fost singurele precizari pe care le-a facut parlamentarul, la plecarea de la Inalta Curte, dupa ce a aflat hotararea magistratilor in ceea ce il priveste.

–-

Astfel ca parlamentarul care se este, la aceasta data, in fruntea Asociatiei „Partida romilor” va fi arestat preventiv pentru 30 de zile. Va precizam, insa, ca hotararea Instantei Supreme  – pronuntata sambata la ora 15- nu este una definitiva, drept urmare poate fi contestata atat de catre procurori, cat si de catre deputatul Paun.

Reamintim ca Paun a fost retinut pentru 24 de ore de catre reprezentantii DNA, in dosarul in care se ancheteaza posibile deturnari de fonduri europene, la doar o zi de cand deputatii dadeau unda verde si cererii procurorilor in privinta incuviintarii arestarii preventive a parlamentarului, dupa ce anterior fusese votata cea privind incuviintarea retinerii deputatului.

Procurorii anuntau ca il suspecteaza pe Paun de „folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata”, in acelasi dosar in care este cercetat si deputatul Madalin Voicu.

260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger