AcasăOldInstanta Suprema a decis: Liderul gruparii “64 de comitate" ramane in arest...

Instanta Suprema a decis: Liderul gruparii “64 de comitate” ramane in arest preventiv

Odata ce Curtea de Apel Bucuresti a dispus, la finele lunii decembrie a anului trecut, arestarea sa preventiva, masura propusa de catre procurorii DIICOT, in vizorul carora a intrat, liderul „Miscarii de Tineret 64 de comitate” a contestat decizia instantei.

Iar deunazi, la termenul de judecare a acestei solicitari a lui Szocs Zoltan, magistratii Instantei Supreme, care au analizat contestatia barbatului considerat a fi liderul gruparii nationalist-extremiste din Transilvania, au respins-o, aspect de care s-a aflat vineri seara, potrivit Romania Tv. Drept urmare, barbatul va ramane in arest preventiv, pana la expirarea celor 30 de zile ale mandatului existent pe numele sau.

Szocs este cercetat in acelasi dosar in care, intr-o prima faza, a ajuns in vizorul procurorilor DIICOT Beke Istvan, cetateanul roman de etnie maghiara, suspectat ca ar fi planuit sa detoneze un dispozitiv explozibil, la Targu Secuiesc, chiar de Ziua Nationala, si aflat la randul sau in acest moment in arest preventiv. Cel dintai este acuzat ca i-ar fi instigat pe membrii miscarii sa confectioneze respectivul dispozitiv, mai exact de „instigare la savarsirea de actiuni impotriva ordinii constitutionale” si „instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive”.

La momentul inceperii urmaririi penale pe numele lui Szocs, procurorii DIICOT anuntau faptul ca „exista suspiciunea rezonabila ca, in realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura nationalist-extremista ”Miscarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM le promoveaza in Transilvania (…), in calitate de presedinte al HVIM Transilvania, la data de 10.10.2015, in cadrul unei sedinte la care au participat membrii structurilor locale ale extensiilor in Romania ale HVIM  suspectul S. Z. i-a instigat pe membrii celulei Tg. Secuiesc a HVIM Transilvania sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat pe care sa-l detoneze in public, pe raza judetului Covasna, in timpul manifestatiilor prilejuite de sarbatorirea de catre cetatenii romani a Zilei Nationale de 1 Decembrie (…)”.

117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger