AcasăOldInstanta a decis: Patronii firmei care au furnizat artificiile din "Colectiv", dar...

Instanta a decis: Patronii firmei care au furnizat artificiile din „Colectiv”, dar si pirotehnistul – arestati preventiv

Femeia si cei doi barbati au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, ca urmare a deciziei magistratilor sectorului 4, hotarare despre care s-a aflat sambata noaptea.

Retinuti initial pentru 24 de ore, in dosarul in care se fac cercetari in vederea elucidarii conditiilor in care s-a produs tragedia din clubul Colectiv, in urma careia zeci de persoane au pierit, iar alte peste 180 au fost ranite, cei doi patroni ai firmei de la care au provenit produsele folosite la efectele pirotehnice la care s-a apelat in seara concertului incheiat dramatic, precum si pirotehnistul Zaharia au fost dusi in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Iar magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au dispus arestarea lor preventiva, pentru 30 de zile, admitand propunerea procurorilor in aceasta privinta. Hotararea magistratilor nu este, insa, una definitiva, si poate fi contestata.

In timp ce Daniela Nita, administrator al firmei cu pricina, este acuzata de favorizarea faptuitorului si sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri, asemeni lui Cristian Nita, directorul societatii comerciale in cauza, pirotehnistului Viorel Zaharia este cercetat pentru ucidere din culpa.

Vineri, procurorii de la Parchetul General anuntau faptul ca „din probele administrate pana in acest moment al urmaririi penale a rezultat ca inculpatul Zaharia Viorel, pirotehnist autorizat, angajat al SC G.I.F.A. SRL a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) in incinta Clubului Colectiv, in ziua de 30 octombrie 2015, fara a respecta masurile de siguranta si prevederile legale in acest sens”, dar si ca, „ulterior producerii incendiului din data de 30 octombrie 2015 din incinta Clubului Colectiv, in calitate de reprezentanti ai SC G.I.F.A. SRL, inculpatii Nita Daniela Ioana (administrator) si Nita Cristian Mihai (director), au procedat la distrugerea si sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a impiedica sau ingreuna cercetarile in cauza, precum si cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul  Zaharia Viorel pentru a nu fi trasi la raspundere penala„.

sursa foto: MAI

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger