AcasăOldInspector scolar general adjunct in cadrul ISJ Cluj, trimis in judecata in...

Inspector scolar general adjunct in cadrul ISJ Cluj, trimis in judecata in stare de arest preventiv

DNA Cluj a dispus, miercuri, actionarea in instanta a doua persoane acuzate de fapte de coruptie, in legatura cu examenul de Bacalaureat din acest an.

Au fost trimisi in judecata Peter Tunde Ilona Csilla, inspector scolar general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, la data faptei consemnate in dosar, care este acuzata de procurorii anticoruptie clujeni de trafic de influenta, in forma continuata – 14 acte materiale, si care se afla la acest moment in arest preventiv, dar si de Vasile Felician Persa, cercetat, in stare de liberatate, pentru cumparare de influenta.

Potrivit rechizitoriului, inspectorul scolar general adjunct in cadrul ISJ Cluj ar fi pretins, in intervalul iunie -1 septembrie 2014, suma de 21.300 de euro, de la 14 persoane, primind  10.300 euro. „Aceste sume de bani au fost pretinse de catre inculpata pentru ca, prin influenta de care se prevala ca o are asupra membrilor comisiilor de evaluare/corectare de la examenele de bacalaureat sustinute la nivelul municipiului Cluj-Napoca, in sesiunile de vara si toamna 2014, precum si asupra membrilor comisiilor de corectare de la examenele de definitivat si titularizare sustinute in luna iulie 2014, ii poate determina pe acestia la notarea favorabila, superioara dar si pentru obtinerea notelor de promovare in favoarea unor candidati”, se arata in comunicatul DNA.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si  Vasile Felician Persa, acuzat de procurorii DNA Cluj ca, in iunie 2014, i-ar fi dat inspectorului scolar Peter Tunde Ilona Csilla suma de 1700 euro pentru ca aceasta, in calitate de inspector general adjunct in cadrul ISJ Cluj, sa isi exercite influenta pe care pretindea ca ar fi avut-o la membrii comisiei de evaluare de la BAC, in vederea notarii favorabile a lucrarilor de examen ale unei rude a acestuia. Totul pentru ca, sustin procurorii, persoana in cauza sa promoveze probele din cadrul Bacalaureatului.

In aceasta cauza, oamenii legii au dispus „instituirea sechestrului si indisponibilizarea sumelor de 2080 euro si 635 lei apartinand inculpatei Peter Tunde Ilona Csilla in vederea confiscarii speciale”, dar si sechestrul asigurator asupra unui imobil apartinandu-i suspectei, situat in Cluj Napoca, „pana la concurenta sumei de 8077 euro, in vederea confiscarii speciale”.

Dosarul a fost trimis spre judecare magistratilor Tribunalului Cluj, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii si preventive dispuse in cauza.

Peter Tunde a fost arestata preventiv pe 2 septembrie, ca urmare a cercetarii sale in acest dosar ramanand fara fucntia de inspector scolar general adjunct in cadrul ISJ Cluj.

Sursa foto: napocanews.ro

492 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger