AcasăOldInspector de la Politia de Frontiera Iasi, pus sub control judiciar de...

Inspector de la Politia de Frontiera Iasi, pus sub control judiciar de DNA

Procurorii DNA Iasi au dispus, joi, punerea sub control judiciar a unui inspector din cadrul Politiei de Frontiera Iasi.

Este vorba despre Ionut Radu Ciobanu, pe numele caruia procurorii anticoruptie ieseni au decis punerea in miscare a actiunii penale, precum si masura controlului judiciar.

Inspectorul de politie din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politie de Frontiera Iasi este acuzat ca, in perioada 19 august 2014 – 22 septembrie 2014, „a efectuat operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia sa de ofiter de politie judiciara, ce au constat in inchirierea (cedarea folosintei cu titlu oneros) de autoturisme catre diverse persoane, in scopul obtinerii de bani pentru sine”, se mentioneaza intr-un comunicat al DNA. Inspectorul de politie ar fi gasit clienti fie folosindu-se de anunturi online, fie pe un cont de pe reteaua de socializare Facebook, dar si prin intermediul telefonului. Mai mult, sustin procurorii ieseni, acesta ar fi cerut clientilor si o garantie de 100 sau 150 de euro, pe langa pretul solicitat pentru durata de inchiriere.

De asemenea, DNA precizeaza ca, pentru a disimula activitatile in cauza, inspectorul ar fi intocmit, in fals, contracte de comodat, cu titlu gratuit, pe care le-ar fi semnat cu persoana care inchiria respectivul autoturism.

Sursa foto: ultimulceas.ro

author avatar
eNational
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger