AcasăOldInspector de la Finante Publice Dambovita, trimis in judecata pentru luare de...

Inspector de la Finante Publice Dambovita, trimis in judecata pentru luare de mita

Un inspector dambovitean va ajunge in instanta, dupa ce dosarul in care procurorii anticoruptie il acuza de doua fapte de luare de mita, una dintre el in forma continuata, a fost trimis Tribunalului Dambovita.

Radu Gheorghe -inspector superior in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Dambovita, la data faptelor consemnate in dosar- se afla in acest moment in arest preventiv. Procurorii DNA au dispus, luni, trimiterea sa in judecata

Barbatul este acuzat, asadar, de luare de mita. Printre foloasele necuvenite pe care le-ar fi primit de la un administrator de firma, dar si de la o alta persoana s-ar numara, din cate sustin procurorii, un salam si un calup de cascaval, dar si produse agricole si bani.

Iata ce precizeaza procurorii, intr-un comunicat, despre acest caz:

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 17 septembrie 2015, inculpatul Radu Gheorghe, in calitate de inspector superior in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Dambovita, a pretins de la administratorul unei intreprinderi individuale (denuntator in cauza), suma de 2.500 lei, din care a primit cu acea ocazie o prima transa de 500 lei, in sensul favorizarii sale in legatura cu o inspectie fiscala efectuata la intreprinderea respectiva.

In acelasi context, la data de 18 septembrie 2015, inculpatul a pretins de la aceeasi persoana produse agricole (diverse legume estimate la valoarea de 84 lei) pe care le-a primit trei zile mai tarziu.

La data de 06 octombrie 2015, inculpatul Radu Gheorghe a fost surprins in flagrant de catre procurorii anticoruptie dupa ce a primit de la persoana denuntatoare cea de-a doua transa a sumei pretinse, respectiv 2.000 lei.

In luna august 2015, in aceeasi calitate si in aceleasi circumstante inculpatul Radu Gheorghe a pretins de la administratorul unei alte intreprinderi individuale bani sau foloase materiale necuvenite (carne de curcan).

In acelasi scop, la data de 06 octombrie 2015, inculpatul a primit de la contribuabilul controlat produse alimentare (un salam, un calup de cascaval) si o sticla de whisky, in valoare totala de aproximativ 120 lei, bunuri ce au fost gasite in autoturismul sau cu ocazia constatarii infractiunii flagrante”.

283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger