AcasăOldInspectia Judiciara, verificari in cazul deciziei de eliberare din arest a fostului...

Inspectia Judiciara, verificari in cazul deciziei de eliberare din arest a fostului primar Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone

La o zi dupa ce fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, precum si celellate doua angajate ale institutiei cercetate in acelasi dosar, cel privind tragedia din „Colectiv”, au fost eliberati din Arestul Politiei Capitalei, Inspectia Judiciara a anuntat, joi, ca s-a sesizat din oficiu „cu privire la posibile abateri disciplinare in legatura cu modul in care Curtea de Apel Bucuresti a instrumentat si solutionat” cauza.

Cristian Popescu Piedone

Totul, anunta Inspectia Judiciara intr-un comunicat, „avand in vedere relatarile recente din mass media”, fiind vorba despre verificari prealabile. „Etapa verificarilor prealabile este o etapa premergatoare cercetarii disciplinare,  competenta Inspectiei Judiciare fiind, potrivit prevederilor art. 45 alin. (3) si (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, „de a stabili daca exista indiciile savarsirii de catre magistrati a unei abateri disciplinare si de a se pronunta dupa caz, in functie de rezultatul verificarilor”, se mentioneaza in documentul citat.

Va reamintim ca seara trecuta Popescu Piedone si cele doua angajate ale primariei in fruntea careia s-a aflat politicianul pana saptamana trecuta, cand si-a anuntat demisia, au parasit arestul preventiv. Au redevenit liberi in conditiile in care, in urma sedintei de miercuri, in care s-a judecat contestatia fata de masura arestului preventiv pe o perioada de 30 de zile, luata de catre magistratii Tribunalului Bucuresti pe 7 noiembrie, la propunerea procurorilor anticoruptie, au dispus eliberarea celor trei.

Masura a fost luata de judecatorul Curtii de Apel Bucuresti in conditiile in care in cursul zilei trecute presa a relatat faptul ca apararea legala a fostului primar solicitase cercetarea acestuia sub o masura mai blanda, respectiv controlul judiciar. Decizia CAB este una definitiva. Fostul edil al sectorului 4, sector pe raza caruia se afla clubul Colectiv, localul cuprins de un incendiu puternic, pe 30 octombrie, in urma carua au murit zeci de oameni, este acuzat de DNA de abuz in serviciu si fals intelectual.

139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger