AcasăOldIngrid Zaarour, fosta sefa a Comisiei pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, sub...

Ingrid Zaarour, fosta sefa a Comisiei pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, sub control judiciar

Procurorii anticoruptie au decis plasarea sub control judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, a fostei sefe a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor (CCSD) din Cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), Ingrid Zaarour.

Masura se aplica, anunta DNA, intr-un comunicat, incepand de luni, fosta sefa a CCSD din ANRP fiind acuzata de trei fapte de „abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul”.

De altfel, Zaarour a fost audiata, in cursul zilei precedente, la sediul DNA din Capitala, ocazie cu care a fost instiintata de acuzatiile care i se aduc. Astfel, Zaarour se va afla sub control judiciar pana pe 14 mai, interval in care are de respectat o serie de obligatii, printre care aceea de a se prezenta periodic la politie, conform programului stabilit, dar si de a nu parasi tara fara acordul organelor judiciare ori de a nu comunica „direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar”.

Masura a fost luata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul in care este cercetat Horia Georgescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul ANRP. De altfel, tot luni, dupa mai multe ore in care a fost audiat la DNA, Georgescu a fost retinut pentru 24 de ore de catre procurori, care il acuza de trei fapte de „abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul”.

Georgescu, la aceasta data sef al Agentiei Nationale de Integritate, este cercetat intr-un dosar in care prejudiciul adus statului, prin supraevaluarea unor bunuri imobile, este, potrivit procurorilor, de circa 75.000.000 euro. Marti, Georgescu este prezentat Instantei Supreme, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger