AcasăOldIncendiul din Colectiv. Parchetul anunta: actionarii clubului, suspecti de ucidere din culpa...

Incendiul din Colectiv. Parchetul anunta: actionarii clubului, suspecti de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa

(foto: b1.ro)

Audierile in vederea elucidarii conditiilor in care a avut loc dezastrul de vineri seara sunt in plina desfasurare. Odata ce presa a relatat faptul ca ca tinerii actionari ai clubului in care a avut loc incendiul in urma caruia au pierit 30 de persoane au ajuns la Parchetul General, luni la amiaza, in urma cu scurt timp institutia a facut cateva precizari.

(foto: b1.ro)

Mai exact, prin intermediul unui comunicat, Ministerul Public precizeaza ca in cursul zilei Costin Mincu, Alin George Anastasescu si Paul Gancea au fost adusi, cu mandat, la Parchet, „pentru a fi audiati in calitate de suspecti sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa”. Totul, in conditiile in care, dupa cum multi isi amintesc deja, sambata, procurorul general Nitu anunta – de la locul nenorocirii -ca in acest caz s-a inceput urmarirea penala cu privire la faptele de omor calificat si de distrugere calificata.

Totodata, institutia precizeaza ca ancheta in cazul incendiului din 30 octombrie continua, sub coordonarea procurorilor de la sectia de urmarire penala si criminalistica din cadurl Parchetului de pe langa Inalta Curte. La fata locului se fac si luni cercetari, echipe mixte formate din ofiteri de politie, experti criminalisti, specialisti pirotehnisti aflandu-se in perimetrul localului in care se aflau tinerii veniti, vinerea trecuta, la un concert.

Pana la acest moment, 30 de oameni au pierit in urma dramei din clubul bucurestean. Iar alti aproape 90 dintre cei peste 180 de raniti sunt in stare grava si critica, medicii facand mari eforturi sa il ajute pe supravietuitori sa isi revina din aceasta incercare teribila prin care au trecut.

author avatar
Cristina Stefan
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger