AcasăOldIncendiul din club. Banicioiu, la Universitar: Trei pacienti, externati. Mai multi medici...

Incendiul din club. Banicioiu, la Universitar: Trei pacienti, externati. Mai multi medici israelieni au venit sa ajute

O veste cat se poate de buna, in contextul ultimelor informatii deloc usor de gestionat de catre apropiatii victimelor incendiului din clubul aflat in sectorul 4 al Bucurestiului, a fost anuntata recent si ine din directia Spitalului Universitar (Municipal) din Capitala.

(foto: captura Digi24)

Si anume aceea ca nu mai putin de trei persoane au fost lasate de medici sa plece acasa, odata ce specialistii au constatat ca evolutia starii lor de sanatate nu mai impune mentinerea pacientilor in spital. „Mi s-au comunicat si vesti bune- trei pacienti au fost externati, probabil ca altii vor fi externati zilele urmatoare”, a anuntat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, din fata Spitalului Universitar, unitate medicala spre care s-a indreptat dupa ce, anterior fusese la Floreasca, spital la care au ajuns cei mai multi raniti, dupa incendiul de vineri seara.

In ciuda acestor vesti bune, oficialul a amintit ca raman in continuare multi raniti in stare critica, tot Banicioiu fiind cel care a anuntat, in prima parte a zilei, ca din cele 80-90 de victime (din totalul de peste 180 de raniti-n.r) 35 sunt in stare critica.

Ajutor specializat din Israel

E important de mentionat si faptul ca, in sprijinul specialistilor autohtoni au venit si mai multi medici din israel, Banicioiu anuntand ca acestia opereaza deja, la Bagdasar Arseni, urmand ca, mai tarziu in cursul acestei ultime zile a saptamanii sa vina si la Universitar, pentru a intra in sala de operatie, in cazul unor pacienti afectati de incendiul din club. „A venit o echipa medicala din Israel (…) este un ajutor pe care l-am primit de la ei, in baza relatiilor foarte bune pe care le avem”, a lamurit ministrul, care a subliniat ca doctorii israelieni s-au oferit sa vina in Romania, dupa ce au aflat despre cele intamplate vineri seara, dar si ca „medicii nostri pot face cu brio oricarei situatii”.

DIn pacate, insa, pentru 29 de persoane, majoritatea lor tineri, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i mentine in viata. Daca 26 dintre victime au murit in seara tragediei, un altul – un tanar- a pierit, deunazi, la spital, alte doua victime- doua tinere- au decedat in cursul diminetii de duminica.

author avatar
Cristina Stefan
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger