AcasăOldInca un roman a pierit in urma cutremurului din Italia. 17 sunt...

Inca un roman a pierit in urma cutremurului din Italia. 17 sunt dati disparuti

Ziua de vineri a inceput cu o alta veste neagra in privinta unui roman aflat in Italia, caruia seismul produs miercuri dimineata i-a adus sfarsitul. Astfel, numarul romanilor rapusi de cutremurul devastator a ajuns la sase.

Informatia si-a gasit confirmare din directia Ministerului de Externe, care a anuntat, totodata, faptul ca sunt cinci romani raniti, care se afla internati in spitalele din Italia. „Starea acestora este momentan stabila, viata nefiindu-le pusa in pericol”, se mentioneaza intr-un comunicat al institutiei.

Ar mai fi de precizat faptul ca pe lista cetatenilor disparuti in urma miscarii telurice de 6 grade, care a rapit peste 240 de vieti, se afla si 17 romani. Apropiatii nu mai stiu nimic despre ei de la producerea miscarii telurice care a semanat spaima in Italia, astfel ca au anuntat autoritatile, iar in acest sens se fac verificari.

In cazul in care aveti nevoie de asistenta consulara cu referire la situatia din Italia, aveti la dispozitie urmatoarele numere de telefon, de la Ambasada Romaniei in Italia – (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56 si de la Consulatul General al Romaniei la Bologna – (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209, despre care MAE anunta ca apelurile sunt redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center în regim de permanenta.

Va reamintim faptul ca seismul din Italia a fost unul de suprafata, de aici si numarul mare de cladiri afectate, sub ruinele carora au ramas captive un numar mare de persoane. Cateva sute au fost salvate, inclusiv o fetita care a rezistat 17 ore sub daramaturi, insa pentru peste 240 de oameni miscarea telurica a insemnat sfarsitul.

author avatar
Cristina Stefan
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger