AcasăOldInca un copil internat in Arges urmeaza sa fie adus la "Marie...

Inca un copil internat in Arges urmeaza sa fie adus la „Marie Curie”

In conditiile in care starea micutilor care se afla in continuare pe un pat de spital de la „Marie Curie” este vizibil imbunatatita fata de intervalul precedent, s-a aflat ca un alt copil din Arges urmeaza sa fie transefarat, in cursul acestei zile, la unitatea spitaliceasca din Bucuresti.

Anuntul vine chiar din directia Ministerului Sanatatii (MS), ai carui reprezentanti mentioneaza, intr-un comunicat, ca au fost anuntati de catre cadrele medicale de la fostul spital „Budimex”, din sectorul 4 al Capitalei, despre transferul micului pacient. Micutul nu are, insa, cel putin nu din cate o confirma testele la care a fost supus pana la aceasta ora, SHU. Inainte de a ajunge in Bucuresti, copilul a fost internat la Spitalul Judetean Arges, fiind diagnosticat cu gastro-entercolita severa, din cate precizeaza MS. Urmeaza, insa, ca specialistii pediatri de la „Marie Curie” sa ii evalueze starea si sa decida ce tratament se impune in cazul sau.

In tot acest timp, copiii din Arges care, de aproape trei spatamani, se lupta cu sindromul hemolitic-uremic (SHU), care a impus, in unele cazuri, inclusiv supunerea or la proceduri de dializa peritoneala, sunt intr-o stare tot mai buna. Astfel ca, potrivit aceleiasi surse, un singur micut e la Terapie Intensiva, „insa starea acestuia se imbunatateste”, in timp ce alti patru copilasi sunt in continuare la Nefrologie, „cu evolutie din ce in ce mai buna”.

sursa foto: mscurie.ro

author avatar
Cristina Stefan
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger