AcasăOldI-a uluit pe politisti: Si-a construit un tunel din curte pana la...

I-a uluit pe politisti: Si-a construit un tunel din curte pana la balta, pentru a pescui pe ascuns!

O actiune menita sa dea de urma persoanelor asupra carora planau banuieli ca s-ar fi ocupat cu pescuitul ilegal a scos la iveala o realitate greu de imaginat. Drept urmare, in decurs de doar cateva zile, oamenii legii au confiscat peste 4,6 tone de peste capturat prin metode care incalcau legea, precum si plase de pescuit care, puse cap la cap, au ajuns sa depaseasca 22 de kilometri.

Insa, pe langa reusita actiunii oamenilor legii, o situatie pare desprinsa mai degraba dintr-un scenariu de film, decat din realitatea zilelor noastre. Concret, sambata, cu ocazia prezentarii rezultatelor verificarilor reprezentantilor legii, Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat, intr-un comunicat, faptul ca luni, de exemplu, a fost facuta o descoperire greu de imaginat.

Mai precis, politistii din cadrul IPJ Galati, care au facut perchezitii la domiciliul unui barbat de 44 de ani, din localitatea Furcenii Noi, au dat de urma unui… tunel, pe care acesta din urma l-ar fi construit pentru a se asigura ca prinde si mai mult peste, decat ar fi reusit prin metodele clasice. Astfel, din datele anuntate de catre agentii constatatori, planul in sine dateaza inca din 2009, iar tunelul de 40 de metri, inalt de doi metri si lat de circa un metru, iluminat ca la carte, leaga curtea suspectului de malul lacului de acumulare Ciuslea-Movileni, aflat pe cursul raului Siret.

Pentru a nu da de banuit, tunelul ascuns sub un maldar de vegetatie. Totodata, din ce spun politistii, era prevazut, la iesire, cu o usa de fier. In interiorul tunelului, oamenii legii au gasit tot soiul de ustensile necesare pescuitului- de la plase, pana la lansere, dar si o barca gonflabila – toate ajungand in custodia politiei.

Posesorul ingenioasei idei a ramas fara ustensilele pe care le folosea pentru a pescui – pe timp de noapte, in special- dar s-a ales si cu dosar penal, fiind acuzat de „producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de pescuit de plasa de tip monofilament”, mai precizeaza reprezentantii IGPR.

sursa foto: Politia Romana

356 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger