AcasăOldHoria Georgescu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Horia Georgescu, arestat preventiv pentru 30 de zile

E posibil ca Horia Georgescu sa isi petreaca Pastele in arest

Georgescu a ajuns in Arestul Politiei Capitalei. Seful demisionar al ANI s-a prezentat la politie, odata ce a aflat ca judecatorii Curtii Supreme au decis arestarea sa preventiva pentru urmatoarele 30 de zile.

Retinut initial pentru 24 de ore, in dosarul in care se fac cercetari in legatura cu despagubiri acordate de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), pentru mai multe imobile, cauza in care prejudiciul adus statului este, spun procurorii, de 75 de milioane de euro, Horia Georgescu, cel care, intre timp si-a anuntat demisia de la sefia Agentiei Nationale de Integritate (ANI), a mai primit o veste proasta.

A aflat, marti noapte, ca Instanta Suprema, in fata carora fusese prezentat de catre procurorii anticoruptie, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, a admis solicitarea DNA.

Odata ce a aflat despre decizia magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Georgescu s-a prezentat la politie, fiind, la aceasta ora, in Arestul Politiei Capitalei. Acesta este acuzat de trei fapte de abuz in serviciu, pe care le-ar fi savarsit, sustin procurorii, pe vremea cand facea parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, din ANRP.

sursa foto: brasovultau.ro

author avatar
Cristina Stefan
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger