AcasăOldGuvernul sesizeaza DNA pentru nereguli gasite la RADET

Guvernul sesizeaza DNA pentru nereguli gasite la RADET

Guvernul va sesiza Directia Nationala Anticoruptie, cu privire la o serie de nereguli identificate in activitatea RADET, in perioada 2010-2012.

Conform unui raport al Corpului de Control al primului-ministru, publicat pe site-ul Executivului, vineri, reprezentantii Regiei sunt acuzati de mai multe fapte. Printre acestea de faptul ca, in perioada amintita, ar fi facut o serie de cheltuieli fara a primi aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca, prin felul in care au facut plati catre furnizori, au prejudiciat patrimoniul societatii, dar si ca au atribuit contracte fara sa respecte toate etapele.

Verificarile au fost declansate la solicitarea primarului Capitalei, Sorin Oprescu depunand o nota in acest sens, la Cabinetul premierului, pe 2 noiembrie anul trecut.

„In perioada 2010-2012, reprezentantii legali ai Regiei au efectuat cheltuieli fara ca bugetele sa fie aprobate de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In 2011, RADET a depasit nivelul cheltuielilor cu salariile realizat in anul 2010 cu suma de 5.498.434 RON, incalcandu-se dispozitiile din Legea nr 286/2010, a bugetului de stat pe 2011, care dispuneau ca operatorii economici, care primesc subventii sau transferuri de la bugetul local pentru activitatea de exploatare, nu pot depasi nivelul cheltuielilor cu salariile aferente anului precendent”, se precizeaza in raportul citat.

„Corpul de control al primului-ministru va sesiza organele de urmarire penala in legatura cu operatiunile sau actele ilicite constatate in urma actiunii de control la RADET Bucuresti, urmand ca justitia sa hotarasca asupra existentei sau inexistentei infractiunilor respective si asupra vinovatiei”, se arata in finalul sintezei publicate de Guvern.

author avatar
eNational
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger