AcasăOldGroaza pe strazile din Boston! Marturiile cutremuratoare ale supravietuitorilor! (FOTO/VIDEO)

Groaza pe strazile din Boston! Marturiile cutremuratoare ale supravietuitorilor! (FOTO/VIDEO)

Tragedia de la Boston s-a soldat cu trei morti si peste 140 de raniti. Supravietuitorii, care au asistat la scenele demne de filmele de groaza, au facut cateva marturisiri cutremuratoare despre cum s-au desfasurat evenimentele.

Ei nu stiu deocamdata daca a fost vorba despre atentate sau nu, dar spun ca evenimentele petrecute la maraton i-au traumatizat pentru tot restul vietii. Reporterul Steve Silva era la locul faptei pentru a lua cateva imagini pentru Boston.com, dar nu se astepa la ce avea sa asite. Barbatul filma ceea ce ar fi trebuit sa fie niste momente amuzante, dar in cateva secunde, totul a avut un altfel de deznodamant. Camera lui de filmat inregistra strigate de groaza. „Nu stiam ce sa mai fac. Am vazut picioare peste tot si balti de sange prin toate partile”, a spus Steve pentru CNN.

Echipele de salvare s-au grabit sa ajute victimele, care erau in stare de soc. Pe fondul strigatelor de durere, reporterul vedea cum copiii isi sunau parintii pentru a le spune: „Mami, sunt bine, sunt in viata”.

Un alt reporter, Billy Backer, a descris si el tensiunea si agitatia oamenilor care nu stiau in ce directie sa o ia.

Jim Bardin, functionar public, a povestit si el panica pe care a trait-o. El se afla intr-o cladire de birouri, in zona in care s-a petrecut nefericitul eveniment. „Am auzit prima explozie si a zdruncinat cladirea putin, apoi am iesit sa vad ce se intampla, cand a doua s-a auzit, la cateva secunde mai târziu. Oamenii erau destul de panicati acolo – multimea incerca sa elibereze zona cat mai repede“, a spus el.

Will Ritter se afla si el in apropierea exploziilor care au avut loc in Boston si pregatea o conferinta de presa pentru unul dintre cei care terminasera cursa. Prima data, nu a stiut ce se aude si s-a gandit la un foc de artificii, pana ce a vazut fumul alb care se ridica dintre cladiri. El a spus ca la maratonul din Boston, miza a fost cursa pentru salvarea vietii.

Mark Gordon, care se mutase de curand intr-un apartament de pe Boylston Street, a spus ca a urmarit cu groaza scenele de la maraton. El a marturisit, pentru CNN, ca fost atat de socat de scenele din strada, incat nu se va mai uita niciodata pe geam.

Willits, o tanara care se grabea sa isi intalneasca prietena a vazut cum toata bucuria se transforma in spaima. Printre lacrimi, ea spus: “Am vazut oameni care si-au pierdut membrele”.

[youtube]pbpV2o9uPGo[/youtube]

Sursa foto: The Bostonglobe.com

author avatar
Anca Murgoci
467 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger