AcasăOldGigantul rus Gazprom a sistat livrarea de gaze catre Ucraina

Gigantul rus Gazprom a sistat livrarea de gaze catre Ucraina

Gazprom

Compania Gazprom a decis sa sisteze livrarea de gaz catre Ucraina, ca urmare a faptului ca statul ucrainean nu si-a platit datoria de aproximativ patru miliarde de dolari.

Gazprom

Din cauza neplatii, timp de mai multe luni, a gazelor naturale furnizate din directia Rusiei catre Ucraina, compania Gazprom, furnizorul de combustibil, a anuntat, luni dimineata, sistarea livrarilor catre statul vecin. Hotararea vine dupa ce negocierile de la Kiev au fost sortite esecului.

Mai mult, reprezentantii gigantului rus, cea mai mare companie producatoare de gaze din lume, au precizat, prin intermediul unui comunicat, faptul ca, in cazul in care partea ucraineana, respectiv compania Naftogaz, vor gaze naturale din Rusia, vor trebui sa plateasca in avans.

Conform precizarilor Gazprom, Ucraina ar avea de plata nu mai putin de 4, 4 miliarde de dolari, dintre acestea 1, 4 miliarde pentru ultimele doua luni ale anului trecut -noiembrie si decembrie, dar si alte 3 miliarde, corespunzator combustibilului livrat in aprilie si mai anul curent.

Situatia nu este singulara. Rusia a mai sistat livarea de gaz catre Ucraina in alte doua situatii, pe timp de iarna, in urma cu opt, respectiv cinci ani, ca urmare a intarzierii platilor.

159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger