AcasăOldGheorghe Stefan, primarul din Piatra Neamt, urmarit penal de DNA

Gheorghe Stefan, primarul din Piatra Neamt, urmarit penal de DNA

Procurorii anticoruptie au anuntat, luni, ca s-a dispus urmarirea penala pe numele lui Gheorghe Stefan. Edilul din Piatra Neamt, cercetat in cauza privind licenta postului Giga TV, este acuzat de „instigare la infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid„.

Procurorii precizeaza ca au suspiciuni conform carora Stefan i-ar fi cerut deputatului Hrebenciuc sa intervina la nivelul presedintei CNA, Laura Georgescu, pentru a o convinge pe aceasta sa se implice in sustinerea intereselor postului sanctionat, respectiv Gica TV, televiziune controlata de primarul din Piatra Neamt.

Va prezentam, integral, comunicatul DNA:

„In cauza exista elemente din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

La cererea suspectului Gheorghe Stefan care, direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiatilor, controleaza o societate comerciala detinatoare a postului de televiziune GIGA TV, suspectul Hrebenciuc Viorel, deputat, s-a implicat nemijlocit in realizarea de demersuri pentru a o determina pe suspecta Laura Georgescu, presedinta Consiliului National al Audiovizualului (C.N.A) ca institutia ce reprezinta singurul organ de reglementare in domeniul audiovizualului, sa revina asupra unei decizii prin care a fost retrasa licenta pentru postul de televiziune respectiv. In realizarea acestor demersuri, suspectul Hrebenciuc Viorel s-a folosit de influenta si autoritatea pe care le detine in calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte – membru al Comitetului Executiv National, organul de conducere si de decizie al partidului. Parlamentarul Hrebenciuc Viorel este membru al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, functie care ii confera automat calitatea de membru al organului central de conducere si de decizie al partidului – Comitetului Executiv National.

Potrivit datelor rezultate in urma efectuarii de acte de urmarire penala, suspectul Gheorghe Stefan a fost indrumat de Iorga Narcisa, membru CNA, suspecta in cauza, sa apeleze la cunostintele din mediul politic, pentru a influenta votul pe care ceilalti membri ai C.N.A. urmau sa il dea cu privire la contestatia pe care reprezentantii postului TV intentionau sa o formuleze, printre cei indicati fiind si parlamentarul Viorel Hrebenciuc.

Urmare a indicatiilor primite de la Iorga Narcisa, Gheorghe Stefan i-a solicitat sprijinul deputatului Hrebenciuc Viorel, cerandu-i sa intervina la nivelul presedintei C.N.A, Laura Georgescu, astfel incat sa o determine sa se implice in sustinerea intereselor postului TV sanctionat, mai concret sa obtina revocarea actului administrativ emis de CNA in data de 17 septembrie 2013 prin care i-a fost retrasa licenta.

Ca urmare a exercitarii necorespunzatoare a atributiilor de serviciu de catre suspecta Georgescu Laura, presedinte C.N.A., in mod nejustificat, trei dintre membrii CNA care, la sedinta din 17 septembrie 2013 votasera pentru retragerea licentei postului TV, in sedinta din 1 octombrie 2013, au votat in favoarea postului TV anterior sanctionat. Aceasta, in conditiile in care situatia de fapt nu se modificase, in afara existentei unei contestatii, depuse la data de 24 septembrie 2013 (ce contine doar 2 pagini si jumatate), fara a se fi intocmit vreun document de natura tehnica in cadrul institutiei pentru a se verifica argumentele sustinute in respectiva contestatie.

Precizam ca, initial, la data de 17.09.2013, C.N.A. a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenti), retragerea licentei audiovizuale pentru postul TV in cauza. Motivul retragerii licentei a fost incalcarea dispozitiile art.57 alin.1 lit. b teza 2 din Legea nr.504/2002 a audiovizualului, in sensul ca postul TV respectiv a incetat sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 96 de ore pentru orice motive imputabile titularului, singura sanctiune prevazuta de lege intr-o asemenea situatie fiind retragerea licentei.

La data de 8 septembrie 2014, persoanei sus mentionate i s-au adus la cunoștinta calitatea de suspect și acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala și fata de alte persoane”, precizeaza procurorii.

author avatar
eNational
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger