AcasăOldFurtunile au facut prapad: 8 oameni ucisi, 137 raniti/15 judete afectate

Furtunile au facut prapad: 8 oameni ucisi, 137 raniti/15 judete afectate

Furia naturii, abatuta in prima faza in vestul tarii, incepand cu dupa-amiaza zilei de duminica, a lasat in urma un adevarat dezastru, curmand vieti, ranind oameni si producand pagube materiale insemnate.

Cele mai recente date venite dinspre Inspectoratul general pentur Situatii de Urgenta, luni dimineata, indica faptul ca efectele furtunilor de scurta durata au fost resimtite la nivelul a 212 localitati, de pe raza a 15 judete – Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Caras-Severin, Hunedoara, Harghita, Iasi, Maramures, Mures, Suceava, Salaj si Timis.

Copacii si alte obiecte doborate de vant – in speta un panou publicitar -au provocat moartea a 8 oameni – cele mai multe victime, cinci la numar, fiind in Timis, doua decese fiind consemnate in Bistrita Nasaud si unul in judetul Arad. Totodata, au fost 137 de oameni care au avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce au fost loviti in timpul furtunii, cei mai multi in judetele Timis, Bihor, Arad si Bistrita Nasaud, conform statisticii IGSU.

Circulatie afectata, scoli inchise

Au fost peste 1000 de pompieri care au iesit pe teren, pentru a ajuta oamenii sa inlature efectele furtunilor. „Pompierii militari, sprijiniti de celelalte structuri ale MAI si de comitetele locale pentru situatii de urgenta au intervenit pentru salvarea a 204 persoane surprinse de conditiile meteo nefavorabile”, anunta IGSU.

Pentru siguranta elevilor, autoritatile au decis ca, pe fondul efectelor vremii rele, sa se suspende cursurile, luni, in 42 de scoli – majoritatea din judetul Timis, 22 la numar, in 18 unitati scolare din judetul Bihor si in cate o scoala din Arad si Cluj.

E de mentionat si faptul ca furia naturii a afectat temporar circulatia rutiera, dar si feroviara -„pe un numar de 42 de tronsoane, ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebit de violente, pe raza Regionalelor de cale ferata Timisoara, Cluj, Brasov si Iasi”. Dar si ca au fost 568 de localitati afectate la nivel de furnizare a energiei electrice.

La nivel de pagube – cele mai multe s-au constatat la nivelul copacilor doborati de rafale- 290 si al acoperisurilor unor imobile – in 137 de cazuri. In cadere, arborii au ajuns atat pe carosabil, cat si pe masini (35 avariate) sau pe diferite constructii.

author avatar
Cristina Stefan
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger