AcasăOldFostul vicepresedinte al ASF, Daniel Tudor, retinut de procurori

Fostul vicepresedinte al ASF, Daniel Tudor, retinut de procurori

Chemat in prima parte a zilei la audieri, Daniel George Tudor a aflat ca procurorii anticoruptie au dispus retinerea sa pentru 24 de ore.

Tudor, despre care reprezentantii DNA anunta ca la data faptei consemnate in dosar era presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior ocupand functia de vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, este cercetat pentru luare de mita, in acelasi dosar in care a intrat in vizorul procurorilor si fosta sa sotie, actualmente senator, dar si un alt reprezentant al Camerei Superioare a Parlamentului, respectiv Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului Romaniei, suspectat de trafic de influenta.

Dupa cum mentionam, in vizorul DNA a intrat si Anca Doina Tudor, care este suspectata de procurori de complicitate la luare de mita, din cate rezulta din comunicatul DNA.

Cercetarile au legatura cu un control la o firma de asigurari, iar denuntator in cauza este un om de afaceri.

Totodata, reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie precizeaza ca vineri, Daniel Tudor urmeaza sa fie prezentat Curtii Supreme, cu propunere de arestare prevemtiva pentru 30 de zile. Si tot in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie va fi dus si Ovidiu Marian, procurorii DNA propunand, in cazul sau, arestul la domiciliu pentru 30 de zile.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, precizarile procurorilor in acest caz:

„Din ordonantele intocmite de procurori a rezultat ca exista probe si date ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada martie – mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, inculpatul Tudor Daniel George, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, a primit de la administratorul firmei respective (denuntator in cauza), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului sa fie unul favorabil omului de afaceri.

Suma de bani amintita mai sus a fost remisa inculpatului Tudor Daniel George in trei transe de cate 100.000 euro, o prima transa, in mod direct, iar urmatoarele doua transe, in mod indirect, prin intermediul sotiei sale Tudor Doina Anca, senator in Parlamentul Romaniei, persoana care cunostea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atat provenienta cat si scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.

De precizat este faptul ca initial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin acelasi intermediar, suma de 3 milioane de euro.

In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii”.

sursa foto: sansanews.ro/senat.ro

Cititi si: Scandal cat casa in familia unui personaj greu din Romania: DIVORTEAZA DE SOTIA SENATOR!

571 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger