AcasăOldFostul sef al Politiei Locale Ploiesti, retinut pentru santaj. Azi va fi...

Fostul sef al Politiei Locale Ploiesti, retinut pentru santaj. Azi va fi dus in fata instantei cu propunere de arestare

Audiat, marti, timp ce cateva ore, la sediul DNA Ploiesti, Cristinel Toader, fostul directoe la Politiei locale din orasul prahovean a aflat ca procurorii anticoruptie au decis ca se impune retinerea sa, pentru 24 de ore.

Toader este suspectat ca ar fi savarsit mai multe fapte de santaj, dar si de „olosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, precum si de „efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia detinuta”, anunta DNA. In cursul zilei de miercuri, fostul sef al Politiei locale Ploiesti urmeaza sa fie dus in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, urmand ca judecatorii Tribunalului Prahova sa decida daca dispun sau nu aceasta masura preventiva in cazul lui Toader.

Procurorii sustin ca, intre anii 2013 si 2014, fiind la sefia institutiei amintite, Cristinel Toader ar fi „viciat concursurile organizate pentru ocuparea unor posturi vacante in cadrul acestei institutii, in sensul ca i-a constrans pe membrii comisiilor de examinare sa-i puna la dispozitie subiectele, pe care le-a furnizat mai multor candidati, in schimbul unor sume de bani cuprinse intre 200 si 1000 euro”, printre ele si pe cel de ocupare a functiei de sef servicu, organizat in ianuarie anul trecut, dar si a unuia desfasurat in martie 2013.

Mai exact, sustin anchetatorii, fostul director al politiei locale Ploiesti ar fi amenintat un membru din comisia de examinare ca si-ar putea pierde locul in respectivul for, in cazul in care nu ii da subiectele la unul dintre concursuri.

Totodata, arata DNA in comunicatul din prezenta cauza, Toader este acuzat ca, in perioada 2012 – 2014, ar fi savarsit activitati incompatibile cu functia. Mai exact, este cercetat pentru ca, desi detinea functia publica de director general al Politiei Locale Ploiesti, ar fi coordonat, in mai multe randuri, prin persoane interpuse, activitatea unei societati comerciale din Ploiesti, la care fusese anterior asociat/administrator si a unei alte firme la care mama acestuia ar fi avut calitatea de asociat, „desfasurand in numele acestora activitati producatoare de venituri pentru sine sau pentru altul, constand in inchirierea de panouri publicitare”, conchid procurorii.

sursa foto: telegrama.ro

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger