AcasăOldFostul secretar de stat Tucmeanu, arestat preventiv

Fostul secretar de stat Tucmeanu, arestat preventiv

Alin Tucmeanu a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, ca urmare a deciziei luate, marti seara, de judecatorii Tribunalului Bucuresti.

Retinut initial pentru 24 de ore, de catre procurorii DNA, Tucmeanu a fost prezentat, marti, magistratilor bucuresteni, cu propunere de arestare preventiva. Iar tarziu seara trecuta, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au acceptat solicitarea procurorilor DNA, care il acuza pe fostul secretar de stat in MS de luare de mita si complicitate la dare de mita, si au dispus plasarea sa in arest preventiv, pentru o perioada de 30 de zile.

O masura similara a fost luata si in cazul unui reprezentant in fapt al unei firme. Trebuie precizat, insa, ca  hotararea nu este una definitiva si poate fi contestata.

Procurorii sustin ca, incepand cu luna iulie, si pana in noiembrie anul curent, Tucmeanu, in calitate de secretar de stat in ministerul amintit, Tucmeanu „a acceptat promisiunea unei sume de bani neprecizata din partea inculpatului Vodislav Cristinel Spiridon, pentru a aproba finantarea unui contract privind achizitia de aparatura medicala, in valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru incheiat intre o unitate spitaliceasca si societatea reprezentata de acesta din urma”, dar si ca l-ar fi ajutat pe Vodislav „sa ia legatura cu persoanele abilitate sa incheie acel contract si a insistat pe langa acestea in acest sens, asigurandu-le de ”seriozitatea” omului de afaceri si de faptul ca acesta isi va onora promisiunea de a le remite suma totala de 60.000 de euro”.

338 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger