AcasăOldFostul primar din Ploiesti, eliberat din arest

Fostul primar din Ploiesti, eliberat din arest

(foto cdep.ro)

Dupa mai multe luni in care a fost cercetat in regim de arest preventiv, fostul edil al orasului prahovean se pregateste sa plece acasa. Totul dupa ce, joi, magistratii Instantei Supreme au dispus inlocuirea masurii preventive cu una mai blanda, respectiv cu controlul judicar.

(foto cdep.ro)

Cum hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie este una definitiva, cu aplicare imediata, Iulian Badescu urmeaza sa primeasca, in urmatoarele ore, unda verde pentru a parasi arestul preventiv. Totul dupa ce Curtea Suprema a mentinut, joi, decizia luata, pe 4 august, de un complet de la aceeasi instanta, dar pe care, intre timp, procurorii o contestasera.

Odata ce scapa de aceasta masura preventiva, dispusa in cazul sau la inceputul lunii martie, Badescu va fi plasat sub control judiciar in dosarul in care procurorii DNA il acuza de mai multe fapte de coruptie, printre care luare de mita si abuz in serviciu, in legatura cu premierea unei echipe locale de fotbal din bugetul local.

Va reamintim ca, in luna mai anului in curs, procurorii DNA au dispus trimiterea acestuia in judecata, in cauza penala in care Badescu este cercetat alaturi de alte persoane.

author avatar
Cristina Stefan
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger