AcasăOldFostul primar al orasului Mangalia, Mihai Tusac, trimis in judecata pentru abuz...

Fostul primar al orasului Mangalia, Mihai Tusac, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Procurorii DNA Constanta au dispus, miercuri, actionarea in instanta, in stare de libertate, atat a fostului edil al orasului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, cat si a unui avocat.

In timp ce Tusac este acuzat de DNA de abuz in serviciu si conflict de interese, ambele in  forma continuata, Dumitrascu, avocat in baroul Tulcea la data faptelor, este cercetat in acest dosar pentru complicitate la abuz in serviciu si complicitate la conflict de interese, ambele in forma continuata.

Potrivit rechizitoriului intocmit in aceasta cauza penala, primarul Tusac ar fi facut o serie de plati pentru cateva zeci de contracte de asistenta juridica desore care procurorii sustin ca ar fi fost incheiate cu aparatorul legal mentionat, care, la data respectiva era angajat al primariei locale. „In perioada noiembrie 2010 – septembrie 2012, inculpatul Tusac Mihai Claudiu, in calitate de primar al mun. Mangalia, a efectuat plati nelegale pentru un numar de 95 de contracte de asistenta juridica, incheiate cu inculpatul Dumitrascu Laurentiu Iulian, desi in perioada respectiva, acesta din urma era angajatul Primariei mun. Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din functia de sef al Serviciului Juridic”, mentioneaza DNA intr-un comunicat.

Procurorii sustin, totodata, ca, in baza respectivelor intelegeri, avocatul ar fi urmat sa indeplineasca in beneficiul institutiei aceleasi activitati pe care le presta si in calitate de functionar public, „insa in schimbul unor remuneratii de aproximativ 12 ori, mai mari decat salariul”.

Ca urmare, procurorii DNA au stabilit ca prejudiciul adus de catre fostul edil primariei din Mangalia ar fi de 437.879,98 lei. Dosarul in cauza a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Constanta.

Sursa foto: cugetliber.ro

329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger