AcasăOldFostul ministru Gabriel Berca, retinut de DNA

Fostul ministru Gabriel Berca, retinut de DNA

Gabriel Berca

Zi grea pentru fostul sef al MAI. Prezent, joi dimineata, la sediul DNA Bacau, pentru a fi audiat, Gabriel Berca a aflat, la finele discutiilor cu procurorii anticoruptie, ca acestia din urma au dispus retinerea sa pentru 24 de ore. UNPR-istul urmeaza sa fie prezentat, in cursul zilei de vineri, magistratilor Curtii de Apel Bacau, cu porpunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Gabriel Berca

Fostul senator Berca este suspectat de trafic de influenta, in acelasi dosar in care este anchetat, printre altii, si fostul deputat Mihai Banu (aflat in arest preventiv-n.r).

Mai precis, procurorii sustin ca in perioada „aprilie 2010 – ianuarie 2012, inculpatul Berca Gabriel, prin intermediul inculpatului Banu Mihai, a pretins si primit, atat pentru sine cat si pentru partidul din care facea parte, de la un om de afaceri, in mai multe transe, suma totala de 185.000 euro pentru ca in calitate de senator in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Bacau a unui partid politic, sa-si foloseasca influenta personala pe langa membri ai Guvernului Romaniei, in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau”.

Procurorii sustin ca banii ar fi fost necesari „pentru achitarea unor lucrari de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri in beneficiul unitatii administrativ-teritoriale”.

Va reamintim ca Gabriel Berca a fost senator in perioada 2008-2012, ministru de Interne, pe parcursul anului 2012, in Guvernul Ungureanu, dar si fost prefect de Bacau si ex-consilier prezidential, in mandatul lui Traian Basescu.

171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger