AcasăOldFostul ministru Darius Valcov, retinut de DNA, pentru 24 de ore, chiar...

Fostul ministru Darius Valcov, retinut de DNA, pentru 24 de ore, chiar de ziua sa de nastere!

La doar cateva ore dupa ce senatorii au votat, in plen, in favoarea incuviintarii unei prime solicitari a procurorilor anticoruptie formulate in cazul social-democratului, privind retinerea si arestarea preventiva a fostului ministru al Finantelor, Darius Valcov a fost retinut pentru 24 de ore.

UPDATE: In urma cu doar cateva minute, Darius Valcov a parasit, incatusat, sediul DNA, urmand sa fie dus, cel mai probabil, direct in Arestul Politiei Capitalei.

Dupa ce a fost prezent in aceasta dimineata, la DNA, pentru a discuta cu procurorii, Valcov a mers apoi in plenul Senatului, unde le-a cerut colegilor, inainte de vot, sa incuviinteze cererea Directiei Nationale Anticoruptie in cazul sau, iar apoi, dupa ce membrii acestei Camere a Parlamentului au incuviintat, prin vot, cererea privind retinerea si arestarea sa preventiva, a revenit la DNA, la audieri. In urma cu scurt timp, insa, fostul ministru a aflat ca procurorii au dispus retinerea sa pentru 24 de ore.

Masura a fost luata pentru acuzatia de trafic de influenta. Fapta pe care DNA i-o imputa DNA ar data, dupa cum sustin procurorii, din perioada in care Darius Valcov era primar al orasului Slatina.

Pana sa revina la sediul DNA, fostul ministru al Finantelor a mers in plenul Senatului, solicitandu-se colegilor senatori sa incuviinteze solicitarile procurorilor DNA. „In ceea ce priveste speta in cauza, de ceea ce eu sunt acuzat de catre procurori, va rog sa lasati justitia sa spuna daca trebuie sa fiu retinut sau arestat. (…) De aceea, solicitarea mea pentru dvs. este ca astazi sa dati un vot „da”. Fiind si ziua mea, cred ca este o rugaminte in plus, pe care v-o fac de a nu ma pune in situatia de a-mi da demisia din functia de senator, pentru a ajunge in fata instantei”, a afirmat Valcov, la microfonul de la tribuna Senatului.

Stire in curs de actualizare!

261 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger