AcasăOldFostul director al RATB, Viorel Popescu, trimis in judecata de DNA

Fostul director al RATB, Viorel Popescu, trimis in judecata de DNA

Aflat in prezent in arest la domiciliul, fostul sef al Regiei Autonome de Transport Bucuresti a fost actionat in instanta. DNA il acuza pe Viorel Popescu de abuz in serviciu, dar si de conflict de interese.

Procurorii DNA au dispus, joi, trimiterea in judecata a fostului director general al RATB, acuzat de „abuz in serviciu, in scopul obtinerii, pentru sine ori pentru altul, de foloase necuvenite, cu consecinte deosebit de grave” si conflict de interese, intr-un dosar in care cercetarile au fost demarate ca urmare a sesizarii formulate de Corpul de Control al premierului.

Conform rechizitioriului, procurorii au stabilit, se mentioneaza in comunicatul DNA, ca in perioada noiembrie 2011- octombrie 2012, Popescu, in calitatea de director general al Regiei de Transport Bucuresti, nu ar fi indeplinit unele acte ce intrau in atributiile sale de serviciu. Totodata, Viorel Popescu este acuzat ca „a efectuat in mod defectuos activitati specifice functiei, cauzand un prejudiciu de 3.657.576,49 lei (aproximativ 820.000 euro) in dauna RATB, suma ce a reprezentat, totodata, foloase materiale necuvenite pentru firma privata S.C. URBCONNET S.R.L”, societate cu care, firma fostului sef al RATB, S.C. EUROLAND S.R.L., s-a aflat, sustin procurorii, in raporturi comerciale, „fiind realizate conditiile infractiunii de conflict de interese”.

Dosarul fostului director general al RATB a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Sursa foto: jurnaluldeilfov.ro

188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger