AcasăOldFost primar al Timisoarei, in vizorul DNA. E suspectat de abuz in...

Fost primar al Timisoarei, in vizorul DNA. E suspectat de abuz in serviciu

Gheorghe Ciuhandu a fost audiat de catre DNA pentru implicarea in mafia imobiliara

Fostul edil al orasului de pe Bega. Gheorghe Ciuhandu, nimeni altul decat presecesorul primarului timisorean in functie, a aflat de la procurorii anticoruptie ca este urmarit penal. La fel se intampla si cu un secretar al Consiliului Local (CL) Timisoara, dar si cu un consilier juridic.

Atat Gheorghe Ciuhandu, cat si Ioan Cojocari, secretar al CL Timisoara, dar si Delia Dumitru sunt suspectati de DNA de „abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Mai precis, fostul edil timisoarean este acuzat ca, in timpul mandatului sau, ar fi finantat ilegal echipa de fotbal Poli Timisoara, condusa la acea vreme de afaceristul Marian Iancu.

Procurorii au anuntat, luni, intr-un comunicat, faptul ca „acordarea unor sume de bani in mod abuziv și contrar prevederilor legale in vigoare, in perioada 2008-2011 din bugetul local al municipiului Timisoara, in cuantum total de 27.100.000 lei, catre S.C. POLITEHNICA TIMISOARA S.A. (fosta S.C. FOTBAL CLUB TIMISOARA S.A., fosta S.C. POLITEHNICA 1921 STIINTA TIMISOARA & INVEST S.A.), sume acordate cu incalcarea principiului oportunitatii ce guverneaza derularea si functionarea activitatilor circumscrise normelor dreptului administrativ, nu au servit intereselor comunitatii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat in jurul S.C. POLITEHNICA 1921 STIINTA TIMISOARA & INVEST S.A., finantarea fiind astfel ilegala”.

Precizam ca, in varsta de 68 de ani, Ciuhandu, fost lider al PNTCD, a fost primar al Timisoarei in perioada 1996-2012.

susa foto: opiniatimisoarei.ro

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger