AcasăOldFost prefect de Buzau, retinut de DNA in dosarul privind retrocedarea ilegala...

Fost prefect de Buzau, retinut de DNA in dosarul privind retrocedarea ilegala a 5.000 de ha de padure

Procurorii anticoruptie au dispus retinerea pentru 24 de ore a fostului prefect de Buzau, Paul Beganu, cercetat intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a peste cinci mii de hectare de padure din judetul amintit. Totodata, in aceeasi cauza, DNA a decis retinerea altor trei persoane.

Pe numele celor patru a fost pusa in miscare actiunea penala, joi, in dosarul privind retrocedarea de paduri. Potrivit DNA, Beganu, care a ocupat functia de prefect de Buzau timp de trei ani, mai exact in perioada 2009-2012, este acuzat de luare de mita,  „abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un – folos necuvenit”,  fals intelectual, instigare la savarsirea infractiunii de fals intelectual si instigare la dare de mita.

Totodata, in acelasi dosar mai sunt cercetati avocatul Cosmin Mihail Vasile, suspectat de  catre procurorii anticoruptie de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la dare de mita, Ion Irimia, angajat al Regiei Nationale a Padurilor ROMSILVA, cercetat pentru trafic de influenta, dar si Gheorghe Ceteras, acuzat de constituire a unui grup infractional organizat,  cumparare de influenta, si dare de mita (trei infractiuni).

Cei patru urmeaza sa fie prezentati, in cursul zilei de joi, magistratilor Curtii de Apel Ploiești, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

117 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger