AcasăOldFost director al ROMATSA, trimis in judecata ca urmare a unor angajari

Fost director al ROMATSA, trimis in judecata ca urmare a unor angajari

Veste proasta pentru fostul sef al regiei, Bogdan Donciu. Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au decis trimiterea acestuia in fata instantei, pentru instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice si instigare la fals intelectual, in privinta angajarii mai multor persoane in cadrul ROMATSA.

Mai exact, odata finalizate cercetarile facute de catre procurorii PICCJ in cazul lui Donciu, barbatul a fost actionat in judecata, iar dosarul sau a fost inaintat Judecatoriei Sectorului 1, urmand sa fie solutionat de catre magistratii acestei instante.

Conform rechizitoriului, procurorii au stabilit ca vreme de cateva luni, mai exact in intervalul septembrie 2010-februarie 2011, la ROMATSA s-ar fi facut mai multe angajari, insa fara respectarea normelor. Mai exact, se arata intr-un comunicat al PICCJ, „cu incalcarea procedurilor expres prevazute de Procedura privind recrutarea, receptia, angajarea, avansarea, promovarea si numirea personalului, o serie de angajari, scopul incheierii contractelor de munca fiind cel de a suplimenta veniturile considerate neindestulatoare ale unor persoane angajate in cadrul Ministerului Transporturilor (sub autoritatea caruia isi desfasoara activitatea RA ROMATSA) sau la Guvern”.

Iar Donciu este acuzat, printre altele, ca in 2011, in perioada februarie -martie, in calitatea detinuta la acel moment in cadrul regiei, respectiv cea de director general, ar fi „determinat persoanele aflate la conducerea compartimentelor de resurse umane sa procedeze la angajarea mai multor persoane, context in care, in cazul a doua dintre acestea, pentru a se da o aparenta de legalitate, s-a procedat la organizarea fictiva a unui examen, scop in care au fost intocmite si inregistrate documente privind organizarea, la data de 28 februarie 2011, a unui examen in vederea ocuparii celor doua posturi”.

Insa procurorii mentioneaza ca, desi niciuna dintre persoanele care ar fi fost angajate prin metodele amintite anterior nu ar fi si venit la lucru, acestea ar fi beneficiat de „drepturile banesti si de celelalte beneficii acordate angajatilor regiei. Pe perioada cat au fost angajate, acestora li s-au platit drepturi salariale in cuantum de 669.596 lei”.

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger