AcasăOldFost director al Loteriei, retinut pentru luare de mita

Fost director al Loteriei, retinut pentru luare de mita

Gheorghe Benea

Atat fostul director general al Loteriei Romane, cat si un fost sef din cadrul companiei amintite au fost retinuti de catre procurorii anticoruptie. In cursul zilei de vineri, cei doi urmeaza sa fie dusi in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. De asemenea, un alt reprezentant al institutiei a fost plasat sub control judiciar, iar altii au calitate de suspecti, in acelasi dosar.

Gheorghe Benea, fost director general al companiei Nationale Loteria Romana, este acuzat de procurori de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, din cate s-a anuntat vineri din directia DNA-ului. Totodata, o masura similara a fost luata, joi, in cazul lui Ovidiu Ripanu, sef al serviciului Achizitii in cadrul companiei, la data faptelor, pe care anchetatorii DNA il acuza de luare de mita si spalare de bani, ambele in forma continuata, precum si de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. Judecatorii Tribunalului Bucuresti sunt cei care vor decide, in decursul orelor urmatoare, daca se impune sau nu arestarea lor preventiva pentru 30 de zile, cum propun procurorii.

Ar mai fi de precizat faptul ca nu este prima oara cand Benea si Ripanu intra in vizorul DNA-ului, cei doi fiind trimisi in judecata intr-o alta cauza instrumentata de DNA.

Alte opt persoane, in vizorul procurorilor

Insa revenind la prezentul dosar, trebuie mentionat si faptul ca un referent din cadrul companiei, mai exact din cadrul serviciului Achizitii, dar si membru al comisiei de evaluare a ofertelor, a fost plasat sub control judiciar pentru doua luni. Totodata, procurorii fac mai cercetari in cazul altor sase persoane. Toate sunt urmarite penal, printre ele numarandu-se si fiica lui Benea, Alexandra Laura, suspectata de complicitate la luare de mita si spalare de bani.

In cazul de fata se ancheteaza atribuirea, in urma cu mai bine de sase ani, a unui contract de furnizarea a nu mai putin de 182 de masini in sistem buy-back, menit sa inlocuiasca, spun procurorii, parcul auto al institutiei. Contractul a fost evaluat la peste 13, 3 milioane de lei si, conform DNA, „a fost initiat, fundamentat si atribuit cu incalcarea prevederilor legale, prin licitatie trucata anume pentru a favoriza respectiva societate comerciala care a vandut astfel, Loteriei Romane, autovehicule la un pret substantial mai mare decat pretul pietei”.

206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger