AcasăOldFost director al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Satu Mare, trimis in...

Fost director al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Satu Mare, trimis in judecata de DNA

Procurorii anticoruptie din cadrul serviciului teritorial Oradea au dispus, marti, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a fostului director executiv al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Satu Mare. Dosarul a fost trimis Tribunalului Bihor, urmand ca magistratii acestei instante sa judece cauza.

DNA il acuza pe Ioan Mircea Ardelean de luare de mita si luare de mita in forma continuata, precum si de abuz in serviciu in forma continuata.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata, insa, in stare de arest la domiciliu, un administrator al unei firme, Gheorghe Mois, acuzat de catre procurorii anticoruptie de dare de mita.

Din rechizitoriul intocmit in acest dosar, rezulta ca faptul ca, in noiembrie 2013, Ardelean, in calitatea sa de director executiv al AJFP Satu Mare, i-ar fi cerut lui Mois ca firma al carui administrator era acesta din urma sa renoveze casa fiicei sale, din Capitala. Totul, sustin procurorii, pe cheltuiala societatii comerciale respectie. „In schimbul acestui folos patrimonial, inculpatul Ardelean Ioan-Mircea l-a asigurat pe agentul economic ca va face demersurile necesare atat pentru a-i fi aprobata, in regim de urgenta, cererea de rambursare TVA, pentru suma de 771.275 lei, aferenta lunii octombrie 2013, cat si pentru ca aceasta suma de bani sa fie platita in favoarea societatii intr-un termen cat mai scurt”, sustin procurorii.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, si fostul sef al Colectare si Executare Silita Persoane Juridice in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Satu-Mare, Soos Istvan, pe care procurorii anticoruptie il acuza de complicitate la luare de mita in forma continuata si spalare de bani.

sursa foto: ziarulceahlaul.ro

177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger