AcasăOldFocuri de arma si explozii la periferia Parisului

Focuri de arma si explozii la periferia Parisului

Locuitorii din Saint Denis s-au trezit, la primele ore ale zilei de miercuri, in zgomotul produs de focuri de arma si de mai multe bubuituri. Fortele de ordine au intervenit in zona, operatiunea desfasurata de trupele speciale avand legatura, din cate s-a anuntat, citandu-se surse din randul politiei locale, cu masacrul de vinerea trecuta, soldat cu 129 de morti si peste 300 de raniti.

UPDATE 6 – Au fost facute 7 arestari in urma operatiunii de miercuri. Au fost doua decese, a confirmat ministrul francez de Interne. Pe langa femeiea care s-a aruncat in aer, a pierit si un barbat.

UPDATE 5 – Operatiunea politiei a luat sfarsit.

UPDATE 4: Numarul politistilor raniti in operatiunea inceputa dimineata ar fi ajuns la cinci. De asemenea, in timpul raidului de la periferia Parisului a murit si un caine apartinand echipelor speciale, dresat sa participe la actiuni ale oamenilor legii.

IMAGINI LIVE de la fata locului AICI [youtube]p53pz6f1Oww[/youtube]

UPDATE 3: Potrivit precizarilor facute de catre un procuror francez, citat de presa locala, trei oameni care au fost gasiti in interiorul locuintei respectie au fost retinuti de catre trupele antitero, urmand sa fie dusi la audieri. De asemenea, masuri similare au fost luate si in cazul altor doua persoane aflate in vecinatatea apartamentului respectiv. Momentan nu se cunosc date despre identitatea sau varsta lor si nici in ce masura se considera ca ar avea legatura cu tragedia de vinerea trecuta.

De asemenea, s-a confirmat faptul ca o femeie avand o centura cu explozibil a murit dupa ce a detonat incarcatura respectiva. Momentan nu sunt date care sa certifice ipoteza ca ar exista si un al doilea deces, cum s-a vehiculat anterior, pe surse.

UPDATE 2: Presupusul proprietar al apartamentului a fost identificat si urmeaza sa discute cu oamenii legii. „Un prieten m-a rugat sa ii gazduiesc (acolo-n.r) pe prietenii lui pentru cateva zile. (…) N-am stiut cine sunt”, a declarat, pentru televiziunea BFM TV, tanarul proprietar al apartamentului vizat de actiunea oamenilor legii.

UPDATE: Doi suspecti au murit, printre ei numarandu-se, dupa cum informeaza France 24, citand AFP, o femeie care ar fi actionat un dispozitiv exploziv.

Din cate se vede din imaginile surprinse la fata locului, pe strazile din zona respectiva patruleaza zeci de reprezentanti ai fortelor de ordine, zona fiind survolata de elicoptere.

Totul se intampla la cinci zile de la tragedia care a indoliat Franta si a sadit teama indeosebi in randul parizienilor. Primele focuri de arma ar fi fost auzite in Saint Denis, in nordul capitalei franeze, in jurul orei locale 4.30 (5.30 – ora Romaniei-n.r), insa pe langa acestea au fost auzite si alte explozii. Intreaga zona a fost izolata, circulatia autoturismelor si a transportului in comun a fost oprita, iar locuitorilor li s-a recomandat sa ramana in case.

[youtube]T8-YdF4fOm4[/youtube]

Echipele de interventie s-au oprit in fata unui imobil din Saint Denis, in care se afla un apartament asupra caruia planeaza banuiala ca ar fi servit drept un adevarat centru de comanda pentru suspectii care au planuit seria de atentate de vinerea trecuta. Iar in aceasta locuinta se crede ca s-ar fi baricadat, inainte de interventia fortelor de ordine, mai multe – intre doua si cinci -persoane. Presa franceza scrie ca raidul de miercuri dimineata ar viza mai multi suspecti, inclusiv pe tanarul considerat a fi „creierul” masacrului din 13 noiembrie, respectiv pe belgianul Abaaoud, despre care pana acum se credea ca ar fi in Siria. Momentan informatiile nu sunt suficient de clare in privinta situatiei sale, mai precis daca s-ar fi aflat sau nu, miercuri dimineata, in respectivul imobil inconjurat de fortele de ordine.

Presa franceza noteaza, de asemenea, citand surse din randul politistilor, ca doua persoane ar fi murit. Mai mult, in incident ar fi fost raniti si oameni ai legii, cel putin doi politisti, dupa cum precizeaza postul local BFM TV.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger