AcasăOldFlorin Popescu, trimis in judecata. Deputatul este acuzat de conflict de interese...

Florin Popescu, trimis in judecata. Deputatul este acuzat de conflict de interese

Florin Popescu

Deputatul Partidului Miscarii populare, Florin Popescu, a fost trimis in judecata, joi, fiind acuzat de conflict de interese si fals in declaratii. Dosarul a fost inaintat spre solutionare Curtii Supreme.

Florin Popescu

Odata finalizate cercetarile in cazul sau, Parchetul de le langa Inalta Curte a decis trimiterea in judecata a fostului presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Dambovita, Florin Aurelian Popescu, pentru conflict de interese (8 acte materiale) si fals in declaratii (8 acte materiale).

Conform rechizitoriului dat publicitatii de catre procurori, Popescu este acuzat ca, in intervalul 2008-noiembrie 2010, ar fi semnat, in calitate de sef al CJ, mai multe acte aditionale la un contract de lucrari incheiat intre consiliu si societatea comerciala S.C. „P.” S.A. la care acesta, impreuna cu tatal si fratele sau, a detinut calitatea de actionar pana la data de 14.07.2008, precum si un contract de lucrari, incheiat cu aceeasi societate comerciala, „realizand, in mod indirect, un folos material, atat pentru sine, cat si pentru rudele sale”.

Mai mult, sustin procurorii, in perioada in care a indeplinit functia de presedinte al unui consiliu judetean, Popescu ar fi participat la Adunarile Generale ale Actionarilor a trei dintre societatile comerciale la care avea calitatea de actionar, in cadrul carora s-au luat hotarari cu privire la o alta societate comerciala cu care primele trei societati derulau relatii comerciale. „Totodata, inculpatul, in aceeasi calitate de presedinte al unui consiliu judetean, a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu ocazia depunerii declaratiilor de avere din datele de 25.06.2008, 15.07.2008, 10.06.2009, 21.10.2010, 25.05.2011, iar, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu ocazia depunerii declaratiilor de avere din 12.06.2007, 12.06.2008 si 07.07.2008”, se arata in comunicatul de presa remis de catre reprezentantii PICCJ.

133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger