AcasăOldFemeia acuzata ca a santajat-o pe sefa ICCJ, retinuta

Femeia acuzata ca a santajat-o pe sefa ICCJ, retinuta

Livia Stanciu a sesizat DNA saptamana trecuta cu privire la faptul ca este santajata

La cateva ore dupa ce au facut o serie de perchezitii la Galati, in dosarul in care se fac cercetari cu privire la acuzatiile de santaj la adresa presedintelui Inaltei Curti, judecatoarea Livia Stanciu, procurorii anticoruptie au decis retinerea pentru 24 de ore a suspectei in acest caz.

Livia Stanciu a sesizat DNA saptamana trecuta cu privire la faptul ca este santajata

Femeia se numeste Mariana Rarinca si este acuzata ca ar fi amenintat-o pe Stanciu ca va divulga presei date compromitatoare despre ea si familia acesteia, pretinzand, prin intermediul unei convorbiri telefonice, suma de 20.000 de euro pentru ca acest lucru sa nu se intample. DNA a anuntat ca Rarinca a fost retinuta, incepand cu ora 03.40 a zilei de marti. In decursul urmatoarelor ore, femeia urmeaza sa fie prezentata magistratilor Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

„Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a rezultat ca, in cauza, exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile ca, in perioada aprilie 2014 – 03.06.2014, inculpata Rarinca Mariana a amenintat persoana vatamata, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu darea in vileag a unor fapte imaginare, in scopul de a dobandi pentru sine, in mod injust, un folos patrimonial. Mai mult, inculpata a amenintat persoana vatamata cu divulgarea catre presa (un post de televiziune) a unor date compromitatoare despre aceasta si familia acesteia, sustinand ca detine inscrisuri si alte mijloace de proba cu care isi poate proba afirmatiile. In schimbul nedivulgarii catre presa a acestor informatii presupus compromitatoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vatamate suma de 20.000 de euro intr-o convorbire telefonica”, mentioneaza procurorii DNA, prin intermediul unui comunicat.

Citeste si: Sefa ICCJ, santajata pentru datoria sotului decedat

160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger