AcasăRecomandariFBI-ul ancheteaza masacrul de la Boston: "Incercam sa stabilim cine a facut...

FBI-ul ancheteaza masacrul de la Boston: „Incercam sa stabilim cine a facut asta, un grup terorist intern sau extern!” Suspectul saudit a fost eliberat!

America in teroare! Orasul Boston traieste clipe de groaza! Doua explozii au zguduit luni dupa-pranz, la ora 14.50, linia de sosire a Maratonului de la Boston. Deflagratiile au ucis trei persoane, inclusiv un baiat in varsta de 8 ani. Alte 140 de persoane au fost ranite, iar trotuarele de pe „Boylston Street” au fost inecate in sange, scrie „Boston Globe”.

„Este limpede ca avem de-a face cu un atentat terorist”, au anuntat imediat autoritatile americane. Presedintele Barack Obama a tinut un discurs la „Casa Alba”, in care a atras atentia ca vinovatii pentru acest masacru vor fi prinsi si aspru pedepsiti. „Vom afla cine a facut asta, vom afla de ce au facut asta!”, a promis presedintele Statelor Unite in discursul sau. „Persoane responsabile de acest masacru vor simti intreaga greutate a justitiei”, a precizat seful statului.


La scurt timp dupa carnagiul de pe „Boylston Street”, o alta explozie s-a produs la Biblioteca „JFK”, fiind limpede ca teroristii au pus in practica un plan intreg. Alte doua bombe au fost descoperite in zona, dar genistii au reusit sa le dezamorseze.  Aproximativ 30 de persoane aflate in stare grava au fost transferate la unitatile spitalicesti, care au intrat in cod roșu.

Luni seara, FBI-ul a inchis traficul pe bulevardul groazei din Boston, demarand o ampla investigatie. Autoritatile au interogat mai multe victime, dar si pe suspectul numarul 1, un student de origine saudita. Comisarul de politie Edward F. Davis a declarat, insa, ca acesta nu a fost plasat in stare de arest. Tanarul fusese initial retinut pe baza unor declaratiile facute de martori, acestia precizand ca persoana in cauza a fost vazuta fugind imediat dupa producerea exploziei. Potrivit „Boston Globe”, cetateanul arab – student la Universitatea din Boston – a cooperat cu agentii FBI , marturisind ca nu are nicio vina, si ca el a fugit doar pentru ca  s-a speriat.


„In mod clar avem de-a face cu un act terorist, si asa va fi si abordat, ca un act de terorism”, a declarat un oficial al Casei Albe. „Nu stim, deocamdata, cine a pus in aplicare acest atac. S-a demarat deja o investigatie amanuntita, care va trebui sa stabileasca daca a fost ceva planificat si realizat de catre un grup terorist, extern sau intern”.

[youtube]Eej6oNgboUU[/youtube]

author avatar
Mihai Koblenko
1.064 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger