AcasăOldFamilie de romani, data disparuta dupa atacul din Franta, anunta autoritatile

Familie de romani, data disparuta dupa atacul din Franta, anunta autoritatile

Situatie ingrijoratoare pentru rudele si apropiatii unei familii de romani- sot, sotie si copil- despre care nu se mai stie nimic de cateva zile. Mai exact de cand a avut loc atacul sangeros care a indoliat Nisa, intraga Franta si a ingrozit o lume intreaga.

UPDATE: Vesti bune despre copilul familiei despre care apropiatii nu mai stiau nimic de mai multe zeci de ore.

MAE precizeaza ca minorul – despre care nu s-a precizat momentan daca e fata sau baiat- a fost gasit internat intr-un spital de pediatrie din Nisa, identificarea sa facandu-se cu ajutorul rudelor care au plecat din tara cu directia Franta. „Potrivit medicilor, starea de sanatate a minorului este stabila, prognosticul privind evolutia fiind unul pozitiv”, mentioneaza oficialii institutiei guvernamentale.

Trebuie spus, insa, ca pana la aceasta ora nu se stie inca nimic despre parintii copilului, cert este ca demersurile in vederea identificarii acestora din urma sunt in plina desfasurare.

–-

Anuntul ca nu se mai stie nimic de soarta celor trei cetateni romani a fost facut sambata dupa-amiaza din directia Ministerului de Externe, dupa ce famuliile au sesizat institutia condusa de Lazar Comanescu, anuntand ca acestia se aflau in Nisa la momentul producerii atacului despre care sambata s-a aflat ca a fost revendicat de ISIS.

Ca urmare a sesizarii facute de apropiatii celor trei, autoritatile romane si responsabilii aflati in Franta incearca sa ii localizeze pe cei trei, MAE anuntand, in comunicatul facut public sambata, ca „in cadrul demersurilor de căutare, se menține legătura cu Interpolul”.

Se ia in calcul o pista – si anume aceea ca printre minorii aflati intr-un spital de copii din Nisa a caror identitate nu a fost stabilita pana la acest moment sa se poata afla si copilul familiei de romani despre care rudele nu mai stiu nimic de doua zile. Responsabilii verifica acest aspect, ramanad sa fie anunatte concluziile verificarilor.

In contextul de fata, unul sensibil pentru apropiatii familiei de romani, AME reitereaza ca pana la momentul de fata nu sunt informatii cum ca ar fi romani decedati, sau alte persoane ranite, in afara celor doua despre care s-a anuntat inca de vineri ca sunt internate in spitalele din Nisa, in stare stabila. Trebuie mentionat insa ca autoritatile franceze nu au identificat inca toate victimele sangerosului atac din Nisa.

Va reamintim ca 84 de oameni au pierit si alte cateva sute au fost ranite, dupa ce un francez de origine tunisiana a intrat cu un camion de marfa in multimea adunata pe Promenade des Anglais, pentru a urmari artificiile pregatite pentru de Ziua Nationala a Frantei. In memoria victimelor, de sambata incepand in Franta au fost decretate trei zile de doliu national. In prima parte a zilei in curs, atacul a fost revendicat de ISIS, din cate a anuntat presa franceza.

foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger