AcasăOldExploziile din China: Bilantul deceselor depaseste 110. Zeci de oameni sunt inca...

Exploziile din China: Bilantul deceselor depaseste 110. Zeci de oameni sunt inca disparuti

In conditiile in care, duminica, presa din China anunta ca premierul s-a deplasat personal la locul uriasei deflagratii, cele mai recente cifre in legatura cu exploziile care au avut loc  zilele trecute indica faptul ca numarul persoanelor care au pierit in urma exploziilor de la Tianjin a trecut de 110.

Mai precis, datele citate de China Daily indica nu mai putin de 112 decese, dar si peste 700 de raniti, cateva zeci de victime fiind in stare foarte grava, sub permanenta supraveghere medicala.

Nu in ultimul rand, pe masura ce operatiunea de identificare a trupurilor fara viata, unele dintre ele fiind, practic, descompuse, se desfasoara cu destul de multa dificultate, adesea facandu-se apel la prelevarea unor probe ADN, specialistii cauta si persoanele date disparute in urma sirului de explozii produse in urma cu aproape cinci zile.

Mai exact, cele mai recente date indica faptul ca despre soarta a 95 de persoane nu se mai stie nimic de la momentul declansarii dramei. Mare parte dintre cei disparuti sunt pompieri. Acestia intervenisera la locul dezastrului dupa prima explozie, ramanand, practic, captivi in momentul in care urmatoarele deflagratii au zguduit depozitul situat in apropierea portului din Tianjin, in care se gaseau mai multe substante chimice. De altfel, cel putin 20 de pompieri se afla si pe lista persoanelor care si-au pirdut viata in aceasta tragedie.

author avatar
Cristina Stefan
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger