AcasăOldExplozia devastatoare din Texas. "Parca a fost o bomba nucleara". Imagini socante...

Explozia devastatoare din Texas. „Parca a fost o bomba nucleara”. Imagini socante de la locul tragediei!

Explozia deosebit de puternica ce a avut loc la fabrica de ingrasaminte din West, Texas a fost inregistrata de seismografe drept un cutremur de doua grade. Deflagratia a facut numeroase victime, dar si pagube materiale imense.

Explozia devastatoare s-a produs miercuri seara (joi dimineata – ora Romaniei) in timp ce pompierii, chemati de urgenta pentru a stinge un incendiu, incercau sa stavileasca flacarile. Deflagratia deosebit de puternica a fost inregistrata de aparate ca un cutremur de 2, 1 grade pe Richter, potrivit Institutului american de Fizica a Pamantului. Imobilele din apropierea fabricii de ingrasaminte s-au zguduit serios, iar geamurile au fost facute tandari potrivit CNN.

Cel putin 15 oameni au murit si alti 150 au fost raniti, o parte dintre ei fiind in stare grava. Martorii povestesc ingroziti cum au vazut un nor imens de fum, dupa ce au auzit o bubuitura asurzitoare. Autoritatile au decis imediat evacuarea persoanelor care locuiesc in zona in care a avut loc explozia, mai ales ca in apropierea fabricii se afla un complex de apartamente, iar structura cladirilor a fost avariata.

Primarul din West a anuntat ca forta deflagratiei a fost atat de mare, incat au avut impresia ca a explodat o „bomba nucleara”. Imagini surprinse la fata locului, la scurt timp dupa producerea tragediei, surprind strigatele disperate ale unei fetite, ingrozita de ce a vazut si cerandu-i tatalui sa fuga din calea dezastrului pe care il filma. Unul dintre oficialii ajunsi la locul deflagratiei descrie scene de cosmar. „N-am vazut niciodata asa ceva, parca ar fi o zona de razboi”, povesteste barbatul, citat de The Sun.

Pentru moment nu se cunosc exact cauzele care au dus la producerea exploziei, insa autoritatile au declansat o ancheta. Deflagratia a vut loc la doar doua zile de la tragedia care a insangerat maratonul din Boston – doua bombe artizanale declansate cu ajutorul unui detonator au dus la moartea a trei persoane si ranirea altor peste 170 de oameni, cel putin 17 dintre ei fiind in stare foarte grava.

[youtube]MB-rU-doKYA[/youtube]

[youtube]O30kJLoe-tY[/youtube]

[youtube]2y0frcLytQ8[/youtube]

Sursa foto: Twitter

author avatar
Cristina Stefan
750 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger