AcasăOldEXIT-POLL-URI: Ponta si Iohannis se bat in turul doi

EXIT-POLL-URI: Ponta si Iohannis se bat in turul doi

sursa foto: psnews.ro

Oficial, la ora 21.00 s-au inchis sectiile de votare pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE 2014.

sursa foto: psnews.ro

Iar rezultatele exit-poll-urilor prezinta, in mare masura, o situatie precum cea anticipata de sondajele de opinie lansate in zilele de dinaintea alegerilor prezidentiale.

Astfel, conform CSCI, Victor Ponta, liderul Partidului Social Democrat, a obtinut peste 40% din voturi, in timp ce liberalul Klaus Iohannis, principalul contracandidat, mizeaza pe 31,2% din voturi. Podiumul este completat de Calin Popescu Tariceanu, care a obtinut peste 6% din voturi, dar deja acesta rezultate nu mai conteaza, diferenta dintre primii doi si ceilalti candidati fiind mult prea mare.

Monica Macovei si Elena Udrea au obtinut cate 5% din voturi, iar Kelemen Hunor si Dan Diaconescu au fost votati de cate 4% dintre alegatori.

Exit-poll-ul IRES arata o situatie asemanatoare. Victor Ponta a obtinut 41,5% din voturi, iar Klaus Iohannis a obtinut 31,2% din voturi. Si in acest caz, Calin Popescu Tariceanu inchide podiumul cu numai 5,3% din voturi. Elena Udrea a fost aleasa de 5,1% dintre alegatori, iar Monica Macovei a fost preferata de 4,5% din voturi.

O situatie ceva mai echilibrata este prezentata de Exit-poll-ul POL. Victor Ponta are 38,2% din voturi, conform POL, fiind urmat la numai sase procente de Klaus Iohannis, 32,1%. Cei de la POL sustin ca Elena Udrea, Monica Macovei si Calin Popescu Tariceanu au obtinut fiecare in jur de 6%.

Nici la Sociopol situatia nu este diferita. Victor Ponta are in jur de noua procente avans fata de Klaus Iohannis, 40% – 31%, iar ceilalti candidati nu mai conteaza, podiumul fiind completat de Calin Popescu Tariceanu cu 6%.

author avatar
Cristi Ionita
279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger