AcasăOldExecutor judecatoresc din Bucuresti, trimis in judecata pentru santaj

Executor judecatoresc din Bucuresti, trimis in judecata pentru santaj

Dosarul unui executor judecatoresc din Capitala, acuzat de DNA ca si-ar fi santajat un coleg, de la care a pretins o suma de cateva zeci de mii de euro, a fost trimis in instanta.

In conditiile in care se afla in arest preventiv, inca de la finele lunii trecute, dupa ce procurorii anticoruptie l-au prins in flagrant, avand asupra sa o suma de bani, primita de la persoana care l-a denuntat la DNA, executorul judecatoresc a mai primit o lovitura: a aflat ca a fost trimis in judecata. Dosarul sau a fost remis, spre judecare, Curtii de Apel Bucuresti.

Este vorba despre Codrut Adrian Petre, executor judecatoresc in cadrul Camerei Executorilor Judecatoresti (CEJ) de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (CAB), la data comiterii faptei de care este acuzat, respectiv cea de santaj.

Conform aspectelor precizate in rechizitoriul intocmit in cazul sau, procurorii sustin faptul ca, in cursul lunii mai a acestui an, Petre ar fi pretins de la un coleg din cadrul CEJ de pe langa CAB, printr-un intermediar, acesta din urma fiind si martor denuntator in dosar, „suma de 70.000 euro pentru a nu formula un denunt, la Directia Nationala Anticoruptie, cu privire la mai multe fapte penale pretins comise de acesta din urma”, aspecte ce ar fi avut legatura cu serviciul.

Mai mult, DNA mentioneaza ca, pe 26 mai, procurorii l-au surprins in flagrant pe barbat, avand asupra lui suma de 290.000 de lei, despre care anchetatorii spun ca ar fi fost primita de catre Adrian Petre de la denuntator. In dupa-amiaza aceleiasi zile a fost retinut pentru 24 de ore, procurorii propunand, ulterior, instantei, respectiv CAB, arestarea preventiva a executorului judecatoresc.

sursa foto: pascanilive.ro

author avatar
Cristina Stefan
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger