AcasăOldElicopterul SMURD prabusit: Cine sunt cei patru membri ai echipajului care au...

Elicopterul SMURD prabusit: Cine sunt cei patru membri ai echipajului care au murit dupa ce au salvat o femeie!

La bordul elicopterului SMURD, tip EC 135, care s-a prabusit, luni dupa-amiaza, in lacul Siutghiol din judetul Constanta se aflau doua femei si doi barbat. Mai exact, o doctorita, o asistenta medicala, precum si pilotul si copilotul.

Cei patru au pierit la scurta vreme dupa ce transportasera o pacienta din Tulcea la spitalul din Constanta. Au ajutat la salvarea femeii, insa pe ei nu a mai reusit sa-i ajute nimeni sa scape cu viata, dupa ce aparatul de zbor in care se aflau a cazut, din cauze neelucidate inca, in apa rece a lacului Siutghiol.

Familiile celor patru au sperat pana in ultimul moment intr-o minune. Din pacate, insa, intreg echipajul elicopterului a murit.

La mansa aparatului de zbor se afla, anunta Ministerul de Interne, pilotul comandor Petre Corneliu Catuneanu. Cu 2.900 de ore de zbor la activ, angajat al MAI de un deceniu, pilotul Catuneanu avea 47 de ani. Acasa il asteptau sotia si un copil.

Copilotul elicopteruluI SMURD care s-a prabusit in judetul Constanta era cu cinci ani mai tanar decat pilotul. Se numea Ginel Claudiu Cracanel si avea la activ 1.600 de ore de zbor. Capitanul comandor lucra in ministerul de Interne de sapte ani. Era, la randul sau, casatorit, si tatal unui copil.

Laura Vizireanu, care a fost gasita prima dupa producerea accidentului si care, initial, a raspuns manevrelor de resuscitare, insa a decedat ulterior la spital, avea 39 de ani. LUcra ca medic in cadrul SMURD Constanta.

sursa foto: aradon.ro

In acelasi elicopter se afla si asistenta medicala Gabriela Camelia Harton. Femeia avea 38 de ani si o experienta de sase ani in cadrul SMURD.

Va reamintim ca dupa accidentul din judetul Constanta, elicopterele operate de SMURD, de tipul celui implicat in tragedia de pe lacul Siutghiol, au fost oprite la sol. Ancheta in acest caz va fi facita de catre procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.

author avatar
Cristina Stefan
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger