AcasăOldElena Udrea, adusa incatusata la Instanta Suprema

Elena Udrea, adusa incatusata la Instanta Suprema

Elena Udrea continua sa iste discutii. Adusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta care va judeca propunerea formulata de DNA in cazul fostului ministru, deputatul a repetat gestul care a iscat indelungi comentarii – mai exact si-a pus degetul aratator pe varful nasului.

Fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului, retinut seara trecuta pentru 24 de ore de catre procurorii anticoruptie, a fost adus incatusat, miercuri in jurul orei 13.30, la Instanta Suprema, unde se judeca cererea DNA privind arestarea sa preventiva pentru 30 de zile.

Pana sa intre in sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Udrea a repetat gestul facut recent in Camera, cand deputatii au votat solicitarile DNA privind incuviintarea inceperii urmaririi penale, dar cele in legatura cu retinerea si arestarea preventiva, in cele doua dosare in care fosta sefa a PMP a ajuns in vizorul procurorilor DNA- „Microsoft” si „Gala Bute”. Mai exact, din ceea ce s-a vazut din imaginile difizate in direct de televiziunile de stiri in momentul in care fosta sefa de la Turism a intrat la Instanta Suprema, insotita de mai multi politisti, a dus degetul aratator al mainii drepte in dreptul nasului.

Cum s-a intamplat si data trecuta, gestul a generat un sir intreg de discutii si interpretari – unii considera ca ar fi vorba despre un gest mafiot, altii un semn de trufie, iar altii un anume cod doar de ea stiut. De altfel, Udrea insasi explica, pe Facebook, dupa ce a vazut amploarea capatata de miscarea respectiva, ca a dus mana la nas pentru a transmite, intr-adevar, un semn, destinat unei persoane. „In realitate, e un semn pe care l-am facut unei persoane dragi mie, careia am vrut sa-i transmit ca „totul e în regula””, explica, luni, Elena Udrea.

Va amintim ca in cursul acestei zile magistratii Inaltei Curti vor decide asupra cererii DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile a Elenei Udrea. Totul dupa ce, marti seara, dupa mai multe ore in care a fost audiata la DNA, procurorii anticoruptie au decis retinerea pentru 24 de ore a fostului ministru al Dezvoltatrii si Turismului, in Dosarul Microsoft.

Udrea este acuzata de trei fapte de trafic de insluenta, dar si de spalare de bani. Mai exact, deputatul este cercetat pentru „trafic de influenta (fapte in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea); trafic de influenta (fapte in legatura cu derularea contractului e-Romania); trafic de influenta (fapte in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro); spalare de bani”, dupa cum arata DNA. Miercuri, procurorii vor cere magistratilor Inaltei Curti arestarea preventiva pentru 30 de zile a Elenei Udrea.

245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger