AcasăOldEfectivele si mijloacele de interventie, suplimentate: Mai multe detasamente ale ISU, in...

Efectivele si mijloacele de interventie, suplimentate: Mai multe detasamente ale ISU, in ajutorul oamenilor din zonele afectate de inundatii

Gabriel Oprea

Efectivele care actioneaza in judetele puternic afectate de apele iesite din matca au fost suplimentate. Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a dispus, joi, trimiterea in zonele  afectate de inundatii a mai multor detasamente ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) din Bucuresti si din judete in care ploile nu au cauzat probleme.

Gabriel Oprea

Tinand cont de situatia din ultimele zile, dar si de faptul ca in judetele din sud-vestul tarii se mentin, pana vineri, avertizari privind posibilitatea producerii de inundatii si de depasire a cotelor de atentie pe raurile din mai multe bazine hidrografice, vicepremierul Oprea a decis suplimentarea efectivelor care sa vina in sprijinul populatiei din regiunile afectate de inundatii.

Ca urmare, s-a dispus ca mai multe detasamente si mijloace logistice ale ISU, din zonele in care precipitatiile cazute in ultimele zile nu au cauzat probleme insemnate, sa actioneze in judetele in care inundatiile au facut prapad, distrugand gospodarii si facand necesara evacuarea locuitorilor care regiuni mai sigure. Astfel, ISU Bucuresti va actiona in sprijinul eforturilor desfasurate deja in judetul Arges, ISU Prahova in judetul Olt, ISU Mures va sprijini interventiile in judetul Valcea, in timp ce ISU Alba intervine in judetul Gorj. De asemenea, ISU Brasov actioneaza in judetul Dolj, ISU SIbiu in Mehedinti, in timp ce ISU Arad va ajuta efectivele desfasurate in judetul Caras Severin.

De asemenea, se precizeaza in comunicatul MAI, in sprijinul angajatilor de la Interne care actioneaza in judetul Teleorman au fost trimisi peste 50 de pompieri de la ISU Bucuresti, precum si mai multe motopompe si barci pneumatice.

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger