AcasăOldEdilul si viceprimarul orasului teleormanean Videle sunt sub control judiciar

Edilul si viceprimarul orasului teleormanean Videle sunt sub control judiciar

Primii doi oameni din conducerea orasului Videle, din judetul Teleorman, au intrat in vizorul procurorilor, care au dispus plasarea lor sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile, unul pe cautiune.

In timp ce in cazul viceprimarului Florin Marius Nedelcu masura a fost luata incepand cu ziua de 28 ianuarie, pentru acuzatia de luare de mita, in cazul edilului Nicolae Badanoiu, procurorii au dispus plasarea sub control judiciar – insa pe cautiune- incepand de vineri, 29 ianuarie. Din cate mentioneaza astazi procurorii DNA, intr-un comunicat, Badanoiu este cercetat pentru complicitate la luare de mita, si are de platit, in termen de 10 zile de la emiterea ordonantei, suma de 30.000 de lei, la o unitate bancara.

Din cate reiese din precizarile anchetatorilor, cercetarea in dosarul de fata a pornit in urma denuntului facut de catre un afacerist si are legatura cu acordarea contract privind construirea unor terenuri de sport in orasul pastorit de Badanoiu si Nedelcu.

Procurorii mentioneaza, printre altele, ca la inceputul lunii iunie a anului trecut, viceprimarul Nedelcu „a pretins initial suma de 45.000 lei de la un om de afaceri (denuntator in cauza), caruia i-a propus sa il sprijine in atribuirea unui contract finantat de la bugetul local pentru construirea unor terenuri de sport sintetice in orasul Videle”, dar si ca pe 26 ianuarie 2016, acelasi Nedelcu ar mai primit suma de 15.000 lei, „reprezentand o noua transa din mita, fiind surprins in flagrant de organele de urmarire penala. Aceasta suma de bani urma a fi impartita in mod egal cu primarul Badanoiu Nicolae, in baza intelegerii initiale avuta cu inculpatul Nedelcu Florin Marius”.

307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger