AcasăOldEdilul din Lupeni ajunge in instanta, alaturi de alte persoane

Edilul din Lupeni ajunge in instanta, alaturi de alte persoane

Odata ce procurorii anticoruptie au dispus trimiterea sa in judecata, intr-un dosar in care o masura similara s-a luat si in cazul altor doua persoane, actualul edil al orasului hunedorean Lupeni va ajunge in instanta, mai exact in fata magistratilor Tribunalului Hunedoara.

Pe langa Cornel Resmerita, si un angajat al primariei Lupeni, la data faptelor, respectiv Cristofor Alin Condoiu, sef al Biroului de achizitii si investitii de la vremea respectiva, sunt acuzati de procurorii DNA de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. In aceeasi cauza a fost deferit instantei si omul de afaceri Miron Gardean, despre care anchetatorii mentioneaza, miercuri, intr-un comunicat, faptul ca la data faptei era actionar majoritar si administrator al S.C. Termogaz Company S.A, si pe care DNA il cerceteaza pentru instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Cat priveste motivele pentru care s-a dispus trimiterea lor in fata magistratilor, procurorii au notat in rechizitoriul cauzei faptul ca pe 11 noiembrie 2011, primarul Resmerita, „la instigarea inculpatului Gardean Miron Dorel, a atribuit societatii Termogaz Company un contract in valoare de 10.896.359,11 lei, finantat cu fonduri ale Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, avand ca obiect actualizarea proiectului tehnic si executarea lucrarilor de alimentare cu energie electrica a Statiunii turistice Straja”, dar si ca „acest contract a fost atribuit de inculpatii Cornel Resmerita si Condoiu Cristofor-Alin cu incalcarea atributiilor de serviciu care le reveneau conform dispozitiilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achizitiile publice, prin alegerea procedurii de negociere fara publicarea unui anunt de participare si prin omisiunea de a estima valoarea contractului, fapt ce a dus la supraevaluarea pretului cu suma de 3.364.144,86 lei, suma ce reprezinta atat un prejudiciu adus bugetului primariei Lupeni, cat si un folos necuvenit obtinut de SC Termogaz Company SA”.

sursa foto: valeajiuluipress.com

82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger