AcasăOldEdilul din Baile Herculane si un alt functionar al primariei, in arest...

Edilul din Baile Herculane si un alt functionar al primariei, in arest la domiciliu

Saptamana recent incheiata nu a fost una deloc usoara pentru primarul din Baile Herculane si nici pentru o femeie care lucreaza ca secretar la aceeasi institutie.

Mai exact, in week-end, Nicusor Vasilescu si, respectiv, Aurelia Dumitrache au fost plasati, prin decizia judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Caras-Severin, in arest la domiciliu. Ambii sunt cercetati pentru ca, sustin procurorii, gratie functiilor avute, ar fi „instrainat, la preturi subevaluate si fara respectarea prevederilor legale, mai multe imobile apartinand orasului Baile Herculane”, se arata intr-un comunicat remis, luni, de reprezentantii Ministerului Public.

Intr-o prima faza, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin au dispus, vineri, pe numele ambilor suspecti punerea in miscare a actiunii penale. Acuzat de doua fapte de „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, primarul Nicusor Vasilescu a fost retinut, pe 24 iulie, zi in care sediul primariei in cauza a fost perchezitionat de catre anchetatori. O masura similara a fost luata si in cazul Aureliei Dumitrache, de aceasta data pentru complicitate la „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

Mai trebuie spus ca, odata ce ordonanta de retinere pentru 24 de ore a expirat, primarul din Baile Herculane si secretarul institutiei au fost prezentati de catre procurori Tribunalului Caras-Severin, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. In cele din urma, decizia Instantei in cazul celor doi a fost una mai blanda, respectiv arest la domiciliu.

sursa foto: infocs.ro

author avatar
Cristina Stefan
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger