AcasăOldE razboi civil. Unele surse sustin ca presedintele a fugit din Turcia!

E razboi civil. Unele surse sustin ca presedintele a fugit din Turcia!

UPDATE: Confruntarile armate dintre soldatii pucisti si fortele de politie din Ankara si Istanbul s-au soldat cu aproape 60 de morti si sute de raniti. Spre dimineata zilei de sambata, peste 700 de soldati rebeli au fost arestati.  Presedintele Erdogan a aterizat la Istanbul si a mers in Piata Taksim, pentru a se intalni cu aparatorii patriei.

La Istanbul se trage pe strazi. Nu este deocamdata clar daca localnicii asupra carora s-a deschis focul sunt sau nu sustinatori ai presedintelui Recep Tayyip Erdogan, care a indemnat populatia sa iasa in strada ca sa apere guvernul islamist. Unele surse indica faptul ca exista schimburi de focuri intre armata si reprezentanti ai politiei. De altfel, unii soldati au fost luati in custodie de care politisti. Ziarele apropiate regimului Erdogan scriu ca oamenii au reactionat impotriva tentativei de lovitura de stat. Lumea a iesit pe strazi in diferite orase, precum Erzurum, Malatya, Trabzon, Rize, Bayburt, Bolu, Bursa, Adana, dar mai ales in Konya, Istanbul si Ankara.

 

Pe de alta parte, Daily Mirror anunta – citand presa turca – faptul ca presedintele Erdogan ar fi fugit din tara, la bordul unui avion privat, cerand azil in Germania. Informatia este confirmata si de un inalt oficial american. Ar fi deja 20 de morti si multi raniti. Sediul guvernului turc este inconjurat de armata.  Ministerul de Externe roman indeamna cetatenii romani aflat in Turcia sa nu iasa din casa si sa nu incerce sa paraseasca acum tara, avand in vedere ca toate aeroporturile si garile sunt inchise.

 

author avatar
Mihai Koblenko
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger